Конституционният съд образува дело за избора на Станислав Тодоров за

...
Конституционният съд образува дело за избора на Станислав Тодоров за
Коментари Харесай

Конституционният съд образува дело за избора на новия шеф на КЕВР

Конституционният съд образува дело за избора на Станислав Тодоров за ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

Съдът беше сезиран от депутати от групата на ГЕРБ-СДС. В настояването те упорстват за анулация на решението на Народното събрание, тъй като процедурата за избор на ръководител на КЕВР е почнала при едни условия, а е приключила при други, а самият Тодоров не дава отговор нито на заварените, нито на променените условия.

От опозицията настояват още, че са били нарушени правилата за политическия плурализъм и равнопоставеност, тъй като са били лишени от опцията да предлагат претенденти.

От ГЕРБ - Съюз на демократичните сили виждат и нарушаване на Директивата за общите правила за вътрешния пазар на електрическа енергия.

Станислав Тодоров беше от Народното събрание за ръководител на КЕВР на 9 февруари т.г. с гласовете на партиите от ръководещата коалиция - " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Демократична България ". От Движение за права и свободи и ГЕРБ-СДС се въздържаха, само че и оспориха кандидатурата с претекста, че не дава отговор на Закона за енергетиката в частта за изискван трудов стаж.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР