Конституционният съд на Германия изиска от парламента законно да признае

...
Конституционният съд на Германия изиска от парламента законно да признае
Коментари Харесай

Конституционният съд на Германия призна третия пол

Конституционният съд на Германия изиска от Народното събрание законно да признае " третия пол " от раждането , оповестява Агенция Франс Прес.

Агенцията отбелязва, че по този начин Германия се трансформира в първата европейска страна, която дава опция на интерсексуални да дефинират пола си без да се лимитират единствено до мъжки и женски .

Съдът отбелязва, че актуалните регулации за гражданския статут са дискриминиращи по отношение на интерсексуалните хора, пояснявайки, че половата еднаквост на личността е предпазена от главно право.

До края на 2018 година депутатите би трябвало да одобряват нова регулация , с цел да дават на " третия пол " вид в актовете за раждане, добави съдът, вземайки решение в интерес на просител.

В същото време Конституционният съд разясни, че съдилищата и управляващите не би трябвало повече да принуждават интерсексуални хора да избират да се разпознават сред мъж и жена.

Ищец апелира решение, откакто няколко съдилища на по-долна инстанция взеха решение срещу искане в административни документи графата " пол " да не бъде лимитирана до два разновидността - " мъжки " и " женски ", а да бъде включен разновидността " друг " или " интерсексуален ".

Сега интерсексуални хора се записват като женски пол.

Говорител на вътрешното министерство разгласи, че Берлин ще извърши решението на съда.

Според Организация на обединените нации сред 0,05 и 1,7% от международното население е интерсексуално.

Австралия, Индия, Нова Зеландия и Непал признават интерсексуалните хора в публични документи.

Интерсексуалността е съществуването на смесени или неопределени полови белези в даден субект.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР