Конституционните промени влизат за второ четене в парламента.Според приетите от

...
Конституционните промени влизат за второ четене в парламента.Според приетите от
Коментари Харесай

НС с извънредно заседание за промените в конституцията, „Възраждане“ и ИТН напуснаха залата

Конституционните промени влизат за второ четене в Народното събрание.

Според признатите от отрасловата комисия, която заседава през уикенда, ремонти се позволява двойно поданство за министри и депутати, както и регулаторите да се избират с болшинство от 2/3.

В началото на съвещанието бяха регистрирани 194 народни представители.

В началото на съвещанието Тошко Йорданов излезе с изявление, че през вчерашния ден „ мъжете “ от „ Възраждане “ и Движение за права и свободи са се били, а представителите на ПП-ДБ са снимали в профил като „ мъже с вагини “ и „ кифлички “. Така депутатът от Има Такъв Народ получи две санкции в границите на едвам шест минути.

„ Това болшинство ще направи с главния закон това, което направи с Паметника на Съветската войска “, сподели Йорданов и прикани „ всички естествени хора да изоставен залата “.

Последва декларация и от името на „ Възраждане “, като Костадин Костадинов разгласи, че от партията му напущат съвещанието единствено 15 минути след началото му. С тях залата напуснаха и от групата на Има Такъв Народ.

Костадинов съобщи, че това не е конституционно болшинство, а „ антиконституционен башибозук “. Той сподели още, че от „ Възраждане “ ще сезират Конституционния съд за „ готвеното безвластие “./Novini.bg

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР