Константин Воронцов, заместник-началник на отдела за неразпространение и контрол на

...
Константин Воронцов, заместник-началник на отдела за неразпространение и контрол на
Коментари Харесай

Русия заплаши да атакува американски спътници

Константин Воронцов, заместник-началник на отдела за неразпространение и надзор на въоръженията на съветското външно министерство, съобщи на 16 февруари, че Русия може да нападна американски цивилен галактически обекти, които се употребяват за военни цели.

Според длъжностното лице Вашингтон употребява невоенни галактически обекти в украинския спор, затова те могат да станат „ законна цел “ за съветските въоръжени сили.

Воронцов счита, че дейностите на Съединените щати надвишават безвредното потребление на галактически технологии, каквито се употребяват в руско-украинската война, оповестява руският Интерфакс.

„ Говорим за потреблението от Съединените щати и техните съдружници на съставни елементи на гражданската инфраструктура в космоса, в смисъл на комерсиална инфраструктура, за военни цели “, сподели Воронцов в Съвета на федерацията.

Според него активността на Вашингтон е директно присъединяване във въоръжен спор, тъй че сходна галактическа инфраструктура може да се назова „ квазигражданска “. Следователно може да се трансформира в „ законна цел за възмездие “.
Намерения на Съединени американски щати
Подобни закани към този момент се чуха от Москва през октомври предходната година. В тази връзка Вашингтон предупреди, че всевъзможни офанзиви против спътници или инфраструктура на Съединени американски щати ще доведат до „ съответна реакция “. Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби съобщи, че Белият дом има намерение да употребява всички средства, с цел да разкрие и да потърси отговорност от Русия за всяка сходна офанзива, в случай че се случи.

„ Всяка офанзива против инфраструктурата на Съединени американски щати ще бъде посрещната с подобаващ отговор и по подобаващ метод “, сподели Кърби пред кореспонденти.
Възможности на съветските въздушно-космически сили
Руското издание " Военно обозрение "  публикува материал, в който се разказват средствата за заличаване на галактически обекти. По-специално беше казано, че следното може да бъде употребявано от Русия като противосателитно оръжие:
противоракетна система А-235 " Нудол ", която е способна да прихваща обекти на височини от 50 км до 1000 км;авиационен комплекс 30P6 " Контакт " ;система за противоракетна защита от последно потомство С-500.  оръжия на Руската федерация Противоракетна система А-235 " Нудол "    оръжия на Руската федерация Руски системи за противоракетна защита С-500 
В тази връзка Фокус реши да разбере евентуалните възможности на руснаците да унищожават галактически обекти, в това число търговски спътници на западни страни. Според специалиста Роман Химич Русия разполага със средствата да унищожава обекти в космоса, само че не разполага с задоволително оръжия, с цел да води ефикасна акция против многочислени сателитни групировки.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР