Константин Попов: В момента МиГ-29 са необходими за българските ВВСБъдещето

...
Константин Попов: В момента МиГ-29 са необходими за българските ВВСБъдещето
Коментари Харесай

Константин Попов: В момента МиГ-29 са необходими за българските ВВС

Константин Попов: В момента МиГ-29 са нужни за българските Военновъздушни сили
Бъдещето на българските Военновъздушни сили не е МиГ-29, само че сега не можем без тях. Бюджетът за защита за 2019 година е рекордно огромен и е разпределен вярно. Има растеж на 10% на заплатите в бранша, като за две години нарастването е 20%.

Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия ръководителят на комисията по защита към Народно събрание и някогашен пълководец на Военновъздушни сили Константин Попов.

Бюджетът разрешава вложения в бранша и дейно обмисляне на средствата, добави Константин Попов. “Българската войска е дирек на държавността, характерност на страната. Ако нямаш постоянна войска, се повдига въпросът каква ти е страната “, сподели той.

В момента протичат планове за поддръжка на руските изтребители на въоръжение МиГ-29 и Су-25, като за това са отделени 128 млн. лева По думите на Константин Попов, задачата е да се обезпечи бойна дарба на изтребителите на въоръжение сега до закупуването на нови.

„ Това са едни потвърдени самолети, които имат качества, само че не можем да разчитаме на тях за приблизително и далечно бъдеще. Бъдещето на българските Военновъздушни сили не е МиГ-29, само че сега не можем без тях “, акцентира той.

Трябва да се употребяват всички качества на българската военна промишленост, само че и тя би трябвало да постави старания да взе участие. Така Константин Попов разяснява настояването на „ Авионамс “ да поддържа щурмовиците Су-25. Той добави, че ремонтът на бойните изтребители МиГ-29 би трябвало да се прави с изискването, че модернизацията на авиацията ще се извърши.

Попов отхвърли да уточни кой е най-хубавият изтребител от препоръчаните за модернизирането на българските Военновъздушни сили. Той уточни, че му се желае процесът да е по-бърз, като изрази вярата новите изтребители да дойдат до 2-3 години. „ България има потребност от една модерна войска “, уверен е той.

Разположените комплекси С-400 в Крим са за противовъздушна защита и Русия има правото да ги разполога, само че превъоръжаването на такова малко пространство буди паника, съобщи Константин Попов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР