Константин МишевТова, което ще прочетете не е срещу ГЕРБ или

...
Константин МишевТова, което ще прочетете не е срещу ГЕРБ или
Коментари Харесай

В защита на парламентаризма

Константин Мишев

Това, което ще прочетете не е против ГЕРБ или Бойко Борисов. Аз съм последният човек, който би повярвал на шкафчета със златни кюлчета или сходни ченгесарски простотии.
Този текст е

 в отбрана на парламентаризма

И господин Борисов разрушава парламентарното устройство и парламентарните обичаи даже повече от президента Радев. Как може водачът на една партия да се откаже от депутатския си мандат? Малинов или Мушанов отхвърлиха ли се? Великият Стефан Стамболов отхвърли ли се? Лидерите на английските партии подцениха ли Народното събрание?
И стояха ли си в тяхната Банкя...била тя край Лондон, Лийдс или някоя вилна зона в Уелс. Не. Водеха и водят политически борби в Народното събрание.
Значи за Стамболов може, а за Борисов не може? Може за Чърчил, само че не е редно за Бойко?
Наистина пиша доброжелателно към личността на Борисов, само че с тъга за българската парламентарна народна власт. Първи стартира по този начин Ахмед Доган. Не идваше постоянно в НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. Но най-малко остана депутат. А  водачът на първата политическа мощ през днешния ден се отнася с пренебрежение към това заседание. 
За какъв парламентаризъм става дума?

 Парламентът е свято място

 Дори нашите възрожденци се бяха събрали на Оборище... И нито един от тях не го е било позор да иде на първото българско Народно заседание. 
Бойко, не си по-голям от българския парламент. Водачите на партии са в НАРОДНОТО заседание! Ти не си цар. Но даже царете зачитат Народното събрание.
Наистина съм доброжелателен. Но парламентаризмът за мен е по-голям от теб!

 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР