Константин Бачийски, Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, Манол Пейков,

...
Константин Бачийски, Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, Манол Пейков,
Коментари Харесай

Константин Бачийски с позиция защо не подкрепи предложението на ГЕРБ за председател

Константин Бачийски, Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, Манол Пейков, Настимир Ананиев, Радостин Василев и Михал Камбарев бяха народните представители от парламентарната група на „ Продължаваме Промяната–Демократична България “, които не гласоподаваха за кандидатурата на Росен Желязков за ръководител на Народното събрание.

Константин Бачийски излезе с позиция за дейностите си:

„ Всички хора, които ме познават, знаят, че от години съм се посветил на битката против порочните практики в публичния, икономическия и политически модел, основан от ГЕРБ. Затова е невероятно е да го поддържа или да бъда част от него. Именно поради моите визии и правила не гласувах за избора на Росен Желязков за ръководител на Народното събрание. Не съществува вид, в който аз да наруша правилата си. “

Бургаският народен представител напомня, че е бил изпратен в Народното събрание от хората точно, с цел да бъде опция на модела „ ГЕРБ “ , а не да е част от него.

„ Получих стотици позвънявания, известия и имейли, в които мнозина обезпокоени другари, познати и гласоподаватели показаха отчаяние от възможна колаборация с ГЕРБ. Заявявам го още веднъж. Държа хората, които са ни дали своят вот своето доверие, да знаят, че няма сходни ангажименти и аз и сътрудниците ми няма да подкрепим държавно управление, както с мандат, по този начин и с присъединяване на представители на ГЕРБ в изпълнителната власт. Не отстъпваме, не се предаваме и не се продаваме “ , съобщи Бачийски. Той обясни и аргументите, поради които няма никакво доверие в ГЕРБ :

„ Законите, които са на дневен ред би трябвало да се одобряват, без значение кой ръководи, по тази причина при гласуването им могат да бъдат подкрепяни от разнообразни политически обединения. Съвсем обособен е въпросът, кой обаче ще ги ползва. Аз персонално не вярвам, че ГЕРБ могат да ги ползват непорочно и в социална изгода, базирайки се на това, което съм видял от тях през последните 12 години в публичния живот на България. “

Бачийски е безапелационен, че и в 49-то Народно заседание ще продължи да изобличава порочните схеми и безобразия на всички равнища в страната , осъществени по време на ръководството на ГЕРБ, само че най-много в общините от Бургаска област, от където народния представител е определен. Депутатът подсигурява пред своите гласоподаватели, че по никакъв метод няма да бъде част от развой, които би обезпечил „ помилван “ за „ греховете “ на ГЕРБ.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР