Консорциум, включващ мажоритарния собственик на английския Лийдс Юнайтед – Андреа

...
Консорциум, включващ мажоритарния собственик на английския Лийдс Юнайтед – Андреа
Коментари Харесай

Собственикът на Лийдс купи закъсалия Сампдория

Консорциум, включващ мажоритарния притежател на британския Лийдс Юнайтед – Андреа Радрицани, и неговия бизнес сътрудник Матео Манфреди, завърши договорката по пазаруването на закъсалия финансово италиански Сампдория.

Тимът от Генуа, който изпадна от Серия А за първи път от повече от десетилетие, беше застрашен от фалит. Според оздравителния проект новите управници ще.

„ Много сме разчувствани, че финализирахме придобиването на този необикновен клуб. Сампдория е избавен и се веселя за всички, които страдаха поради проблемите на тима. Благодаря на хората, които работиха неуморно, с цел да се реализира тази договорка. Нямам самообладание да стартираме работа “, разяснява Радрицани.

Радрицани купи контролния пакет на Лийдс Юнайтед през 2017 година за 45 милиона лири. Очаква се той да продаде своя дял от 56% от британския клуб на американската компания 49ers Enterprises. Собствениците на известния тим по американски футбол и петкратен първенец в НФЛ на Съединени американски щати Сан Франсиско 49-ърс към този момент имат 44 % от Лийдс и с новата договорка, който се чака да бъде финализирана до края на годината, ще придобият всички акции на отбора от „ Елънд Роуд “.

, само че това не се чака да промени желанията на 49ers Enterprises.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР