Консорциум от три фирми спечели поръчката за ремонт и рехабилитация

...
Консорциум от три фирми спечели поръчката за ремонт и рехабилитация
Коментари Харесай

Консорциум от три фирми обновява центъра на Девин

Консорциум от три компании завоюва поръчката за ремонт и рехабилитация на централна градска част в Девин, излиза наяве от нейно съобщение.
ДЗЗД „ Три Пи инженеринг “ е с водещ сътрудник „ Парсек груп “ (80%) и съдружници „ Престиж бизнес – 93 “ (15%) и „ Пе енд Пе инженеринг “ (5%). Офертата им за инженеринг на обекта – планиране, строителство и авторски контрол, е на стойност съвсем 1,8 млн. лева с Данък добавена стойност.
Средствата са обезпечени с разпореждане на Министерския съвет.    
От локалната администрация прецизират, че водата е заложена като главен акцент в площадното пространство. Предвиждат създаване на атрактивен пеещ и танцуващ шадраван.
Той ще е кръговиден, сглобяем, с габарит 8 метра в диаметър. Предвидено е да се сложи върху готовата тротоарна настилка на площада.
„ Водата като акцент е заложена и в пространството към Културния дом на мястото на сегашните цветни клоцове. Ефектно осветяване и форма на водни струи ще бъдат в синтез с цялостното оформление. Западно от Културния дом се планува отделяне на пространство за градски мероприятия, като се отстраняват съществуващите цветни партери, равнището на площада се изравнява “, прецизират от общината.
Ще се отстранен и наклоните на площада за да се обезпечи достъп на хората в неравностойно състояние.  

На площада ще се инсталира видеостена за реклама на културните забележителности в района, а събитията ще се излъчват онлайн.
Ще се оформят кътове за отдих с пейки, велостоянки, указателни табели,  ново осветяване, озеленяване.  
Вече е даден формален старт на плана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР