Консерваторите и Лейбъристите претърпяха огромни загуби в Англия на местните

...
Консерваторите и Лейбъристите претърпяха огромни загуби в Англия на местните
Коментари Харесай

Окончателно: Консерваторите и Лейбъристите с огромни загуби на местния вот в Англия

Консерваторите и Лейбъристите претърпяха големи загуби в Англия на локалните избори. Резултатите към момента не са регистрирани от Северна Ирландия, където обаче се чака същата наклонност. 

След като всички общини в Англия оповестиха резултатите след провелите се локални избори, стана ясно, че Консерваторите са изгубили 1 300 места, а Лейбъристите - 82. Партията за самостоятелност на Обединеното кралство, която бе основният покровител на Брекзит, също означи трагични загуби, в размер на 145 места. 

За сметка на това вотът беше доста сполучлив за Партията на Либералните демократи и Зелената партия, като първата е спечелила над 700 места, а втората - близо 200. Независимите претенденти също означиха сериозен прогрес. 

Местният избор беше за 248 общински съвета в Англия, 6 кметски поста и за всичките 11 съвета в Северна Ирландия. Избори не бяха извършени в Шотландия и Уелс.

Въпреки че вотът е за локално ръководство, националният проблем Брекзит е оказал голямо въздействие. Според анализатори загубите на двете огромни партии е директен резултат от недоволството на обществото от метода, по който те се оправят с излизането на Англия от Европейския съюз.

Така процентът от националния избор за двете огромни партии във Англия се изравнява на към 28% за всяка, съобщи Би Би Си. 

Партията на Либералните демократи е спечелила над 10 общини, 7 от които - от досегашния надзор на Консерваторите. Най-драматичният поврат е в Челмфърд, където са обърнали болшинство от 23 членове на локалния общински съвет. 

Лейбъристите все пак спечелиха много места в страната, като най-голямата им победа беше с 16 места в следения до момента от Партията за самостоятелност на Обединеното кралство Танет. Най-голямата победа на Консерваторите пък е в Североизточен Дербишър.

Зелената партия завоюва близо 200 нови места в страната, като нейните претенденти не съумяха да бъдат избрани отново единствено в 2 района.

От петте общини, в които имаше избори за кмет, в 2 бяха определени самостоятелни претенденти, в други 2 - представител на Лейбъристите и в една - от партията на Консерваторите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР