Консервативното обединение на десницата (КОД) се обръща към цялата дясна

...
Консервативното обединение на десницата (КОД) се обръща към цялата дясна
Коментари Харесай

Партизанин или памет за Поп Недельо искат в с. Мирково?

Консервативното обединяване на десницата (КОД) се обръща към цялата дясна и демократична общественост с апел да поддържа родолюбието на жителите на с.Мирково и тяхното предпочитание да демонстират националната си горделивост и респект към мъчениците, върху чийто героизъм се ражда свободна България.

Техният апел е ориентиран против опита за следващ път да се унижат подвига и героизма на огромните български революционери, и да подменят националната памет за тях с размахани над главите ни партизански автомати.

КОД предизвестява, че компрометирани сателитни организации на някогашната комунистическа партия, се пробват да попречат на издигането на монумент на Кръстоносеца на четата на Бенковски, поп Недельо в родното му с. Мирково. По техните думи от месеци се провеждат офанзиви против решението на Общинския съвет за преустрояване на централния площад на селото, което планува създаване на п аметник на поп Недельо, воин от Хвърковата чета на Бенковски.

Новият план е част от цялостната идея за рационализация и естетическо благоустройство на с. Мирково. Обсъден е и е признат с поддръжка на общинските съветници от другите политически сили в селото.

КОД застава твърдо зад решението на кмета на с. Мирково, госпожа Йотина и на общинските съветници и изрича отвращение от наглите опити на прокомунистическите деятели да изправят на мястото на поп Недельо четириметров партизански фундамент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР