Конкурсът на b2b Media “Най-зелените компании в България” се провежда

...
Конкурсът на b2b Media “Най-зелените компании в България” се провежда
Коментари Харесай

За 8-ми път ще бъдат връчени Зелените Оскари

Конкурсът на b2b Media “Най-зелените компании в България” се организира с поддръжката на Министерството на околната среда и водите. В него могат да вземат участие одобрени или новосъздадени компании, постигнали промени в екологичните индикатори. Инициативата подтиква развиването на екологичния бизнес у нас.

Да превърнеш грижата за околната среда в приоритет, дружно с облагата, да възпиташ бизнеса в отговорност към инвестицията и в ангажимент към екологията, да подтикват фирмите годишно да потвърждават своята зелена политика - това регистрират като принос уредниците на състезанието и участниците в журито през годините обратно.

Катя Димитрова, която е измежду оценителите на плановете, споделя:

" Докато при започване на състезанието по-скоро такива практики имаха огромните мултинационални компании, в последните години в действителност виждаме от ден на ден български участници или участници без значение от мащаба на тяхната активност, т.е. в действителност зелената концепция и устойчивите практики в тази посока към този момент намират място и при по-малки компании. При стартъпи, при новаторски компании. Фактът, че тази концепция се популяризира и разпространява за мен е извънредно положителна за развиването на нашия пазар като цяло ".

Инициативата цели да насърчава " зелените вложения " на фирмите и по тази причина още в самото начало отхвърля концепцията за порицаваща премия.

“Истината е, че през годините сме имали хрумвания да даваме зелена малинка – една отрицателна премия, с която да подчертаем, че има и такива организиации, които се държат неприятно във връзка с околната среда. В последна сметка постоянно стигаме до заключението, че този метод не е в синхрон с концепцията на състезанието – който цели да подтиква тези, които имат положителни практики във връзка с природата и заобикалящата среда. Искаме да посочим най-хубавите вложения и политики и по този метод, осветявайки ги, да запалителен и останалите”, споделя Надя Маринова, основен редактор на b2b Media и иницатор на състезанието.

Марина Стефанова, член на журито напомни: “Днес зелените практики са наложителни като ебемент от устойчивото развиване на всеки един бизнес, без значение дали си в областта на финансите, дали си в областта на тежката промишленост или минното дело. Така че през днешния ден е към този момент наложително – огромните компании са длъжни да разкриват своя екологичен отпечатък”.

Набирането на предложенията стартира. Компаниите аплайват със свои планове, посредством запълнен онлайн формуляр на уеб страницата: green.b2bmedia.bg.

Кандидатстването в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” продължава до 4 май 2018 година Ранните кандидатури се одобряват до 20 април 2018 година

Официалната гала по награждаването ще е на 11 май 2018 година от 19 часа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР