Конкурсът Евровизия няма да се проведе през 2020 г. заради

...
Конкурсът Евровизия няма да се проведе през 2020 г. заради
Коментари Харесай

Ако ви липсва "Евровизия" - 9 от най-добрите хитове от конкурса

Конкурсът " Евровизия " няма да се организира през 2020 година поради епидемията от ковид. През последните години той е обект на рецензии и даже подбив поради прекомерно екстравагантни съгласно някои участици. Но на сцената му са излизали освен Кончита Вурст и Дана Интернешънъл, а и Селин Дион, Доменико Модуньо, АББA. Той е най-гледаното музикално шоу в Европа и с помощта на него имаме някои от безконечните шлагери на поп музиката. " Дневник " подбра няколко от тях с вяра да донесат начитателите положително въодушевление.

АББА, " Ватерло ", (победител, Швеция, 1974 г.)

Не можем да приказваме за " Евровизия " без да споменем и световноизвестната шведска група АББА. През 1974 година те донесоха на родината си първото отличие от " Евровизия ", а присъединяване им в състезанието бързо ги направи извънредно известни отвън рамките на Швеция. Преди няколко години проучаване във Англия пък сподели, че близо половината от жителите на Острова на възраст сред 18 и 24 години свързват " Ватерло " точно с АББА, а не с борбата, изгубена от Наполеон.



" Brotherhood Of Man ", " Запази целувките си за мен " (победител, Англия, 1976 г.)

Подобно на АББА, в тази английска поп група също вземат участие две дами и двама мъже. Песента споделя за мъж, който отива на работа и споделя " Довиждане " на тази, която обича. Едва най-после на песента се схваща, че той в действителност се обръща към 3-годишното си дете, а не към жена си. Преди няколко години, за 60-годишнината на състезанието групата още веднъж излезе на сцената на " Евровизия ", с цел да извърши шлагера, с който завоюва през 1976 година.



Джони Лоугън, " Hold me now " (победител, Ирландия, 1987 г.)

Джони Лоугън е единственият реализатор, който два пъти е печелил " Евровизия " - през 1980 и 1987 година.


Селин Дион, " Ne partez pas sans moi " (Швейцария, 1988 г.)

Селин Дион е единствено на 20 години, когато с осъществяването на тази ария за първи път притегля интернационално внимание към себе си. Тя съумява да впечатли доста хора освен с гласа си, само че и с избора на ария и хореография.


Дана Интернешънъл, " Дива ", (победител, Израел, 1988 г.)

Дана Интернешънъл е първият трансексуален, който стъпва на сцената на " Евровизия ". Рожденото му име на Дана е Ярон Коен. Появата на Дана Интернешънъл през 1988 година провокира рецензии, както в други страни, по този начин и измежду консервативно настроените хора в родината й Израел. Това обаче не я стопира, а през 2011 година тя още веднъж съставлява Израел в състезанието, само че не съумява да стигне до финала.



Сертаб Еренер, " Everyway That I Can " (победител, Турция, 2003 г.)

През 2003 година Сертаб Еренер донася първата победа на Турция в състезанието, а ритмичната ария бързо се трансформира шлагер освен в родината на Сертаб, само че и в други европейски страни. Конкурсът през 2003 година пък ще се запомни и с още няколко неща. Това е последната година, в която всички осъществявания са единствено в една вечер. Освен това за пети път от началото на състезанието, в него не взе участие нито един реализатор от предходната година.



Елена Папаризу, " My number one " (победител, Гърция, 2005 г.)

Елена Папаризу е една от най-успешните гръцки изпълнителки от началото на 21-ви век. През 2001 година тя се явява на " Евровизия " като част от дуета " Антик " и печели третото място. Дуетът се разпада 2 години по-късно и през 2005 година тя се явява на състезанието като независим реализатор и съумява да го завоюва с шлагера си " My number one ".



Лорийн, " Еуфория " (победител, Швеция, 2012 г.)

Песента, с която шведската изпълнителка Лорийн завоюва " Евровизия " през 2012 година, е не просто една от най-популярните песни за последното десетилетие, само че публично е и най-сваляната ария от състезанието за всички времена.



Кончита Вурст, " Издигам се като феникс " (победител, Австрия, 2014 г.)

Рожденото име на австрийския транссексуален реализатор Кончита Вурст е Томас Нойвирт. За първи път той дебютира като Кончита през 2011 година и се класира на второ място в националната селекция за " Евровизия 2012 ". В последна сметка 2 години по-късно той е определен да съставлява Австрия и съумява да й донесе първото място в състезанието. Същата година Томас в облика на Кончита взе участие в гей парадите в Лондон, Мадрид, Цюрих и Стокхолм и показва сватбена рокля от новата сбирка на дизайнера Жан-Пол Готие.


Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР