Конкурс за картофен фотограф финансира благотворителна организация(снимка: CC0 Public Domain) Всякакви

...
Конкурс за картофен фотограф финансира благотворителна организация(снимка: CC0 Public Domain)
Всякакви
Коментари Харесай

Мрежата излъчи „Картофен фотограф на годината”


Конкурс за „ картофен фотограф ” финансира благотворителна организация
(снимка: CC0 Public Domain)

Всякакви дивотии има в интернет, само че малко на брой подозират, че специфична страница в Мрежата e отдадена на… фотоси на картофени портрети! И освен това, само че има и конкурс за „ картофен фотограф ” ! Един специфичен профил в Instagram неотдавна разгласи спечелилите в тази невероятна категория.

За множеството хора вероятно това звучи необичайно, налудничаво. Снимките варират от сбръчкани картофи с дупки до фрагменти на пазари с чували с картофи и скеч с „ картофен кетчуп ” от известна марка.

Историята на тази полуда води началото си от творбата „ Картоф № 345 ” на Кевин Абош – изображение на картоф, продадено за 1 милион $ през 2016 година, споделя.
още по тематиката
Оттогава насам състезанието „ Картофен фотограф на годината ” служи и като средство за финансиране на фондация „ The Trussell Trust ” – благотворителна организация, която оказва помощ за поддръжка на мрежа от повече от 1200 хранителни банки.

След сполучливото съревнование през 2020 година уредниците приканиха създателите от целия свят, които обичат известното кореноплодно, да нахлуят в градините и локалните, да вземат камерите им и да се причислят към тях в издигането на „ скромния картоф до още по-високи равнища на артистичност ”.

Снимките биват обсъждани от жури от напълно съществени създатели като документалния фотограф Мартин Пар, фотографката Ейми Д’Агорн, фоторепортера и учител професор Пол Хил, редактора на любителски фотографии Найджъл Атертън, основателката на SheClicks Анджела Никълсън и английския фотограф Бенедикт Брейн.

В последна сметка купата „ Картофонен фотограф на годината 2021 ” отиде при Уилям Роп за неговата фотография „ ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР