Конкуренцията в бизнеса със сателитен интернет се засилва с влизането

...
Конкуренцията в бизнеса със сателитен интернет се засилва с влизането
Коментари Харесай

Авиогигант ще изгражда сателитна мрежа за интернет


Конкуренцията в бизнеса със сателитен интернет се ускорява с влизането на Boeing
(снимка: CC0 Public Domain)

Boeing може би ще се окаже съперник на снабдители на сателитен интернет като SpaceX и Amazon. Компанията получи позволение да построи „ съзвездие ” от спътници за лъчение на широколентов интернет. Мрежата ще обслужва домашни, бизнес- и държавни клиенти в Съединени американски щати и по света.

Авиогигантът не разкрива по кое време ще започва своята сателитна мрежа или какви благоприятни условия ще предложи тя. Boeing обаче ще работи на доста по-големи височини от Starlink на SpaceX, отбелязва. По-голямата част от съзвездието, 132 спътника в ниска околоземна орбита, ще летят на височина от 1055 км.
още по тематиката
Междувременно партида от 15 негеостационарни орбитални спътника ще работи на по-голяма височина – сред 27 300 и 44 200 км. Това може да усили забавянето на сигнала.

Проектът се създава отдавна. За първи път Boeing изиска утвърждение за него през 2017 година, напомня. Фирмата срещна известна опозиция от конкуренцията – през 2019 година SpaceX прикани щатската комисия по телекомуникациите или да ограничи, или изцяло да отхвърли проектите на Boeing поради капацитет за „ нездравословна интерференция ”.

Видимо е, че авиогигантът се стреми да се качи на бързия трен, на който към този момент пътуват компании като Amazon, SpaceX,. Заинтересованите от тази конкуренция би трябвало да побързат, тъй като плановете на към този момент настоящите компании се развиват бързо.

От друга страна, сателитната широколентова връзка може да помогне на Boeing да се възползва оптимално от и да смекчи въздействието от закъснения на планове или други проблеми в бизнеса си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР