Конкуренцията между телевизиите минава на ново ниво тази пролет. То

...
Конкуренцията между телевизиите минава на ново ниво тази пролет. То
Коментари Харесай

Сезонът на сериалите: 7 нови български продукции тръгват напролет

Конкуренцията сред малките екрани минава на ново равнище тази пролет. То е надалеч по-скъпо и комплицирано за реализиране спрямо всичко, създавано от тях досега. Затова пък дава обещание да остане настоящо даже и след години, засенчвайки с искра и новините, и настоящите излъчвания, и риалититата, и шоупрограмите, на които до неотдавна медиите залагаха в битката за фенове. Тази нова територия, на която ще се вихри конкуренцията сред малките екрани напролет, са българските сериали.

В родния ефир излизат цели 7 истински продукции, които ще се излъчват от трите национални канала – Нова, Би Ти Ви и Българска национална телевизия. За първи път в телевизионната история на страната ни фенът е нападнат с сходно количество истински, чисто нови серии. Всички те ще бъдат предавани в праймтайма, а почитателите на родното тв кино от в този момент се чудят по какъв начин ще смогнат да проследят изобилието от трагични, сантиментални, престъпни, обществени и комедийни истории, които са им подготвили.

На първо място най-малко откъм количество на продукцията се подрежда Нова телевизия. По брой истински сериали тя бие двете си съпернички, взети дружно. Нейни са цели 4 от общо седемте поредици, които ще се излъчват през пролетта. Това са 11-ият, към този момент разгласен за финален сезон на здравната драма „ Откраднат живот ”, вторият сезон на криминалето „ Братя ”, третият сезон на комедията „ Ол инклузив ” и чисто новата продукция „ Отдел Издирване ”. С две поредици ще се разпише Би Ти Ви – драмата „ Белези ” и лидерът в класацията на сериалите с най-лош шанс у нас „ Съни бийч ”, който изначало не можеше да тръгне в ефир, а откакто най-сетне видя бял свят, бе спрян след епизод 4. Сега дават обещание да ни го пуснат от началото до края. Българска национална телевизия също ще предложи нова серийна продукция – „ Порталът ”. Стартът на този сериал към момента не е публично разгласен, само че по информация на „ Уикенд ” също ще тръгне през пролетта.

„ Белези ” споделя драмата на две сестри

Новата драма на Би Ти Ви „ Белези ” споделя историята на две сестри – в функциите – Анастасия Лютова и към момента непознатата в България някогашна манекенка Вера Йорданова. В сериала основна роля има един от най-хубавите и най-награждавани български театрални артисти – Валентин Ганев, както и Пенко Господинов, който е действителната половинка в живота на Анастасия Лютова. След много години надалеч от киното в сериала е поканена и Ирен Кривошиева. В него взе участие и Албена Колева – дъщерята на Тодор Колев.
Любопитно е, че няколко от актьорите в „ Белези ” играят и в „ Съни бийч ”. Това са Иво Аръков, Пенко Господинов, Стоян Радев и Виттория Николова. Последната е приятелката на Бойко Кръстанов, която в морската комедия играе някогашна брачна половинка на героя му. Сериалът към този момент е от 14 епизода и потегля на 22 февруари от 21 часа. Работата по него стартира още през есента и се чака качеството му да е много високо.

Юлиан Вергов изгрява в криминале

Юлиан Вергов се завръща в Нова телевизия, само че не като обичания на феновете на „ Откраднат живот ” доцент Банков, а в нов престъпен сюжет. Героят му в поредицата „ Отдел Издирване ” е контрольор Камен Попов, а колежката му от Народния спектакъл Ана Пападопулу е някогашната брачна половинка на Попов – Ралица Петкова. В основата на сюжета е мистериозно ликвидиране, довело до покруса и трагични последствия в фамилията им.
В сериала вземат участие някои от най-хубавите артисти на българската сцена като Иван Бърнев, Христо Петков, Цветан Алексиев и младата Елена Телбис. Очаква се сериалът да се приближава до „ Дяволското гърло ” като качество, само че дали тези упования ще бъдат оправдани, ще стане ясно едвам откакто го забележим в ефир. Стартът е на 26 февруари, 21 часа.

„ Братя ” се завръща с тайнствен пъзел

След като престъпната драма „ Братя ” стана шлагерът на сезон есен 2020, а „ Уикенд ” още предходната година разкри, че се работи по продължение, от Нова телевизия неотдавна потвърдиха, че ще пуснат нов сезон. Той потегля от 23 февруари и централните функции в него още веднъж ще извършват от Калин Врачански и Владимир Михайлов. Продуцентът Краси Ванков забелязал, че феновете обичат да разплитат мистерии. Затова упълномощил на сценаристите в центъра на новите епизоди да бъдат тайните и загадките. Те ще съставляват самобитен пъзел, който феновете ще могат сами да подреждат. Най-вероятно главните въпроси в него ще се въртят към същинския татко на „ неприятния ” брат Драго/Денис, който остана неразкрит в сезон едно. Другият огромен проблем в поредицата ще бъде вторият късмет. Владимир Михайлов разкри неотдавна, че неговият воин, изгубил всичко в живота си, ще се бори за реабилитация. Нов късмет евентуално ще получи и неговият брат Борис – Калин Врачански, който ще търси път към брачната половинка си Лора, която явно остава жива след гърмежа на колата, в която пътуваше с последния епизод на сезон едно. За късмет за ново начало ще се борят и второстепенните, само че извънредно забавни герои Ива и Калин (Искра Донова и Стойо Мирков), чието семейство се разпадна в първата част на сериала.

Вече изнасят реквизита на „ Откраднат живот ”

След цели 10 сполучливи сезона в ефира на Нова телевизия, „ Откраднат живот ” към този момент публично свършва. Екипът разгласи, че сезон 11 ще се споделя „ Финалът ” и фактически ще бъде край на продукцията. Актьорът Васил Бинев, чийто воин е въплъщение на злото в сюжета, разгласи, че реквизитори и гардеробиери към този момент опразват постройката, в която до неотдавна се снимаше.
Макар да е финален, „ Финалът ” залага на нови лица. Това са Алекс Сърчаджиева, която ще играе доктор в екранната болница „ Св. Анастасия ”, и Любо Нейков в ролята на татко на нейната героиня. Новият шеф на болничното заведение ще е Мазов – Моню Монев. А Борис – героят на Наум Шопов, ще продължи да въплъщава положителните планове.
„ Откраднат живот ” започва с 12 епизода преди 5 години. Тъй като имаше добър рейтинг, Нова телевизия поръча продължение. Последваха три цялостни сезона, а за сезон 4 бе планувано да е финален. Зрителите обаче желаеха още и още, изключително откакто в деяние бяха включени любимци на публиката като Юлиан Вергов и Владо Карамазов. В последна сметка бяха създадени цели 600 епизода. Сезон 11 потегля на 23 февруари.

„ Ол инклузив ” излиза със зимен сезон

Ваканционната комедия „ Ол инклузив ” излиза с трети сезон тази пролет. Този път историята ще се развива през зимата. Както „ Уикенд ” от дълго време писа, новите епизоди са снимани в Банско. Актьорите споделят, че на снимачната площадка температурата на моменти е падала до минус 12 градуса, само че това не отказало никого от работата, в противен случай – били са още по-убедителни в своите функции. Продуцентът Краси Ванков разгласи, че съществена тематика в новите епизоди ще бъде хубостта на българския фолклор и традициите ни. А задачата на сериала е да напомня какъв брой са хубави нашите курорти. Затова първият сезон е сниман в Царево, вторият – във Велинград, а самият град Банско щял да бъде подложен в центъра на сюжета като самобитен основен воин в сезон три. Стартът на новите епизоди е 5 март. Основните артисти не престават да са Ненчо Балабанов, Алена Атанасова, София Маринкова и Любен Кънев.  

„ Съни бийч ” готви и нов сезон

Феновете на Бойко Кръстанов и Иво Аръков, както и целият екип на сериала „ Съни бийч ”, сега палят свещи с молитва младежката комедия най-сетне да види бял свят от началото до края. Както е известно, тя потегли предходната пролет в ефира на Би Ти Ви след две години отлежаване, само че поради пандемията малкия екран реши да излъчва повече вести и брифинги и спря комедията след епизод 4.
От 21 часа на 26 февруари обаче тя се завръща на екран – още веднъж от първия епизод. Така всеки, който е не запомнил или пропуснал главните сюжетни линии, ще може да се запознае с тях. Продукцията ще върви на гърба на „ Отдел Издирване ” на Нова, само че с помощта на множеството разновидности за връщане на програмата и гледане на епизоди в интернет, всеки, който се интересува, може да откри метод да види и двата сериала. Сред лицата на „ Съни бийч ” са едни от най-актуалните млади артисти в страната ни. Освен Аръков и Кръстанов, това са скандалният, само че доста надарен Явор Бахаров, хубавата Евелин Костова, харизматичната Лидия Инджова и едни от най-яркоте звезди на родната сцена – Пенко Господинов, Стоян Радев и други Любопитно е, че Христо Петков, който играе съществена роля в „ Отдел Издирване ” се разписва доста свежо и в епизод 4 на „ Съни бийч ”. Екипът скоро стартира да снима сезон 2 на сериала.

Българска национална телевизия отваря „ Порталът ”

Този сезон Българска национална телевизия залага на минисериал, който се състои единствено от 6 епизода, само че пък поръчката на екипа е, че качеството им ще бъде доста положително. Името на плана е „ Порталът ”. Основният артист в него е нашумелият от „ Вездесъщият ” Велислав Павлов, който се включи в продукцията след присъединяване си в „ Откраднат живот ”. Неговият воин минава през времето. Той пътува сред 2019-а и 1979 година, сблъсквайки се със социалистическото минало на страната ни. Стартът на сериала към момента не е разгласен публично, само че съгласно източници на „ Уикенд ” се възнамерява да е напролет. В него с изключение на Павлов вземат участие известни артисти като Стефка Янорова, Герасим Георгиев-Геро, Дарин Ангелов, Свежен  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР