Конгресменът Адам Кинзингър – представител на Републиканската партия, обвини в

...
Конгресменът Адам Кинзингър – представител на Републиканската партия, обвини в
Коментари Харесай

Републиканецът Кинзингър критикува колегите си, оправдаващи Тръмп за секретните документи

Конгресменът Адам Кинзингър – представител на Републиканската партия, упрекна в двуличие републиканците, които оправдават експрезидента Доналд Тръмп за боравенето със секретни документи, заяви VoA.    

Кинзингър е един от двамата републиканци, участващи в следствието на Конгреса за нападението на последователи на Тръмп против Капитолия на 6 януари 2021 година

„ Поразява ме лицемерието на представители на моята партия, които годи наред скандираха за Хилари Клинтън " затворете я " поради някаква отстранена електронна преписка или, както те споделяха – унищожаване на информация от сървъра, и които в този момент пазят човек, чието отношение към националната сигурност очевидно е било несериозно. “ – разяснява Кинзингър пред NBC.

Припомняме, Тръмп и доста други републиканци в продължение на години подлагаха на критика някогашния държавен секретар Хилари Клинтън за това, че е употребила персоналния си имейл за публична преписка. Самият Тръмп неведнъж заставаше отпред на политически манифестации, на които последователите му скандираха „ Затворете я “. Клинтън беше негова съперничка в президентската конкуренция през 2016 година  

В петък американското Министерство на правораздаването разгласява документа, ваз основа на който е издадена заповедта за обиска на ФБР в имението на Тръмп на 8 август. В него се показва, че правоохранителните органи проверяват съмнения за незаконна активност на Тръмп, в това число възпрепятстване на правораздаването и нелегално боравене със секретни документи.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР