Конгресът на САЩ трябва да разследва обстоятелствата около спирането на

...
Конгресът на САЩ трябва да разследва обстоятелствата около спирането на
Коментари Харесай

Демократи искат да разследват Илон Мъск за осуетяването на операция на ВСУ в Крим

Конгресът на Съединени американски щати би трябвало да проверява събитията към прекъсването на сателитните връзки Starlink покрай Крим. Това съобщи сенаторът демократ от Масачузетс Елизабет Уорън, написа Bloomberg, представен от организация „ Фокус “.

" Конгресът би трябвало да изследва какво се е случило тук и дали имаме съответни принадлежности, с цел да сме сигурни, че външната политика се управлява от държавното управление, а не от един милиардер “, съобщи тя в понеделник в Капитолия, откакто притежателят на SpaceX Илон Мъск призна за блокирането.

Очаква се Мъск да бъде измежду ръководителите на софтуерната промишленост, които ще участват на закрита среща със сенатори в Капитолия в сряда. Уорън, която съставлява Комитета по въоръжените сили, съобщи, че Министерството на защитата на Съединени американски щати би трябвало да преразгледа договорните си връзки със SpaceX.

Председателят на същата комисия Джак Рийд, демократ от Роуд Айлънд, също изрази угриженост по въпроса и означи, че държавните управления обичайно управляват спътниците, а президентите вземат решение какво да вършат с тях.

Той уточни, че има доста позитивни промени, защото SpaceX е понижила цената на достъпа до космоса, в това число за услуги за национална сигурност, " само че това не може да бъде последната дума, когато става дума за национална сигурност “.

Самият Мъск има по-различно мнение за развоя на събитията.

" Имаше незабавно искане от държавните управляващи за активиране на Starlink по целия път до Севастопол. Очевидното желание беше да потопи по-голямата част от съветския флот на котва. Ако се бях съгласил с тяхното искане, тогава SpaceX ще бъде очевиден съизвършител в огромна война и ескалация на спора “, означи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР