Конгресът на САЩ реши да изпрати ясно послание до Турция

...
Конгресът на САЩ реши да изпрати ясно послание до Турция
Коментари Харесай

САЩ към Турция: Съюзниците не трябва да извършват неразрешени полети над съюзници

Конгресът на Съединени американски щати реши да изпрати ясно обръщение до Турция по отношение на полетите над гръцките острови, като даже включи този въпрос в пояснителния текст на закон, уреждащ финансовото обезпечаване на националната защита на Съединени американски щати (NDAA), съобщи за Българска телеграфна агенция гръцката организация АНА-МПА, акцентирайки, че текстът на закона бе финализиран нощес.

В документа, направен от комисиите по защитата на Конгреса и Сената на Съединени американски щати, американските законодатели показват мнението си, че съдружниците от НАТО не би трябвало да правят неразрешени полети през въздушното пространство на други страни членки на НАТО.

Конкретната дефиниция се смята за изказване за законодателни планове от страна на Конгреса към администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, защото изпраща посланието, че на провокациите на Анкара в Егейско море би трябвало да бъде обърнато внимание, преди Белият дом да изпрати формалното съобщение за съглашението за Ф-16 до Конгреса.

Споменаването в текста на прелитането е резултат от дълги договаряния в Конгреса за внасяне на тази корекция в законопроекта. По-конкретно, текстът на Конгреса в раздела, обвързван с продажбата на Ф-16, озаглавен „ Ограничения върху прехвърлянето на Ф-16 “, включва поправката на Крис Папас, която не разрешава на президента на Съединени американски щати да продава или позволява лиценз за експорт в Турция на нови Ф-16 или всякаква технология за надграждане или окомплектоване за рационализация, в случай че президентът не показа избрани отчети и документи. Текстът на Сената не включваше такава корекция, тъй че тя не е част от окончателната версия.

Въпреки това би трябвало да се означи, че през цялото време поправките бяха единствено спомагателен инструмент, защото сенатор Робърт Менендес продължава да има право на несъгласие като ръководител на комисията по интернационалните връзки на Сената и затова продължава да се смята за политик, който държи основна позиция във връзка с Ф-16. Наскоро в изявление за гръцката социална телевизия Е Ер Те (ERT) той повтори, че няма да се съгласи с даването на бойните самолети на Турция.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР