Ключови изводи от изслушването в Конгреса на САЩ относно НЛО

...
Конгресът на САЩ проведе публично изслушване относно твърденията, че правителството
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ проведе публично изслушване относно твърденията, че правителството е укривало дългогодишна програма, която извлича и извършва обратно инженерство на неидентифицирани летящи обекти (НЛО).

Трима пенсионирани военни ветерани свидетелстваха в сряда пред подкомисията за надзор на Камарата на представителите, което беше последното нахлуване на Конгреса в света на UAPs – неидентифицирани въздушни явления, терминът, който правителството на САЩ използва вместо НЛО.

През последните години правителството на САЩ започна да се отнася по-сериозно към проблема с UAP, настоявайки за повече изследвания, тъй като наблюдаваните наблюдения може да са въпрос на националната сигурност.

Основното безпокойство беше, че наблюдаваните потенциално са неизвестна технология за въздушно наблюдение, използвана от Китай за събиране на разузнавателни данни за отбраната на САЩ.

Ето някои ключови изводи от изслушването в сряда:

Предполагаемо прикриване

Пенсионираният майор Дейвид Груш, един от ветераните, които свидетелстваха в сряда, каза, че е бил помолен през 2019 г. от ръководителя на правителствена работна група за UAPs да идентифицира всички строго секретни програми, свързани с мисията на работната група.

По това време Груш беше изпратен в Националната служба за разузнаване, агенцията, която оперира със шпионски сателити на САЩ.

„Бях информиран в хода на служебните си задължения за програма за много десетилетия UAP за възстановяване и обратно инженерство, до която ми беше отказан достъп“, каза той.

На въпрос дали правителството на САЩ има информация за извънземен живот, Груш каза, че САЩ вероятно са били наясно с „нечовешка“ дейност от 30-те години на миналия век.

Представителят на САЩ Тим Бърчет подкрепи идеята, че правителството прикрива информация, като каза при откриването на изслушването – което включваше и показания от двама бивши офицери от ВМС, които казаха, че са били свидетели на UAPs – че „ние ще разкрием прикриването“.

Отричания на Пентагона

Пентагонът отрече твърденията на Grusch за прикриване.

В изявление говорителят на Министерството на отбраната на САЩ Сю Гоф каза, че следователите не са открили „никаква проверима информация, която да обоснове твърденията, че някакви програми относно притежанието или обратното инженерство на извънземни материали са съществували в миналото или съществуват в момента“.

Изявлението не се отнася до НЛО, за които не се подозира, че са извънземни обекти.

Насилствени тактики

Grusch каза, че е станал правителствен информатор след откриването му и е бил изправен пред отмъщение за това, че се е изявил.

„Беше много брутално и много жалко, някои от тактиките, които използваха, за да ме наранят както професионално, така и лично“, каза той. Grusch отказа да бъде по-конкретна относно тактиката на отмъщение, позовавайки се на продължаващо разследване.

По време на изслушването конгресменът Тим ​​Бърчет попита бившия подател на сигнали дали притежава някакви познания за хора, които потенциално са пострадали в опитите за прикриване на извънземна технология, на което той отговори: „Да“.

Съмнения

Притиснат за подробности в хода на изслушването, Груш изглеждаше неохотен да отговори дори под клетва, многократно заявявайки, че не може да коментира в публична среда, тъй като информацията е класифицирана.

Той каза, че правителството на САЩ крие информация за UAP не само от обществеността, но и от Конгреса.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР