Конгресът на САЩ прие законопроект, който предвижда отпускането на военна

...
Конгресът на САЩ прие законопроект, който предвижда отпускането на военна
Коментари Харесай

Естония: Вашингтон предоставя на балтийските държави военна помощ в размер на 228 милиона долара

Конгресът на Съединени американски щати одобри законопроект, който планува отпущането на военна помощ в размер на общо 228 милиона $ на Естония, Литва и Латвия, в границите на Балтийската самодейност за сигурност, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на естонски представители от сферата на защитата.

" Подкрепата от Съединени американски щати доста оказа помощ на Естония, Литва и Латвия да ускорят осъществяването на няколко плана за развиването на военна инфраструктура и потенциал ", сподели естонският министър на защитата Хано Певкур. " Тази финансова поддръжка е явен сигнал, че Съединени американски щати са ангажирани със сигурността и стабилността в района ", посочи той.

Балтийската самодейност за сигурност, която започва през 2020 година, е план, посредством който американското министерство на защитата оказва помощ за развиването на военния потенциал и оперативната съгласуемост на въоръжените сили на Естония, Литва и Латвия.

Естонското министерство на защитата напомни, че предходната година трите балтийски страни са получили военна помощ в размер на общо 225 милиона $ по тази стратегия.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР