Конгресът на САЩ одобри окончателно закон, осигуряващ федерална защита на

...
Конгресът на САЩ одобри окончателно закон, осигуряващ федерална защита на
Коментари Харесай

Американският Конгрес прие нов закон, защитаващ еднополовите бракове

Конгресът на Съединени американски щати утвърди дефинитивно закон, осигуряващ федерална отбрана на еднополовите бракове, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Мярката ще влезе в действие, откакто бъде подписана от президента Джо Байдън. Това е условност, защото той се ангажира да направи това неотложно, отбелязва Агенция Франс Прес.

Законът бе прокаран от Демократическата партия на президента заради опасения, че Върховният съд, доминиран от консерваторите, ще ограничи правата на хомосексуалните.

Камарата на представителите утвърди през днешния ден мярката с 258 гласа " за " при 169 " срещу ". Всички демократи, само че единствено 39 републиканци, поддържаха закона. 169 представители на опозиционната партия гласоподаваха срещу, а един се въздържа .

Сенатът на Съединени американски щати към този момент утвърди закона, наименуван Закон за почитание на брака, предходната седмица, пропимня Българска телеграфна агенция.

Законодателният акт е признат за да послужи за опора на решението на Върховния съд на Съединени американски щати, с което се легализират еднополовите бракове в народен мащаб, известно като Объргефел против Ходжис. Той ще разреши на федералните управляващи и на обособените щати да признават еднополовите бракове и браковете сред представители на друга раса, в случай че те са законни в щатите, в които са подписани. Законът обаче вкарва отстъпки във връзка с религиозни групи и институции, които не поддържат сходни бракове.

Мярката ще промени американски закон от 1996 година, наименуван Закон за отбрана на брака, в който с изключение на всичко друго се отхвърлят федерални облекчения за еднополовите двойки. Новият закон не разрешава на обособените щати да отхвърлят да признаят валидността на брак, подписан отвън даден щат, въз основа на пол, раса или етнически генезис. Върховният съд разгласи възбраната за бракове сред представители на разнообразни раси за противоконституционна през 1967 година

Новото законодателство обаче няма да забрани на обособените щати да попречват еднополови бракове и бракове сред представители на разнообразни раси, в случай че Върховният съд им позволи да го вършат. Новият закон подсигурява също, че религиозни организации няма да бъдат принуждавани да обезпечават артикули или услуги за какъвто и да било брак и ги пази от отвод от данъчни облекчения или други привилегии поради отхвърли им да признаят еднополови бракове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР