Конгресът на САЩ одобри официалното започване на разследване за импийчмънт

...
Конгресът на САЩ одобри официалното започване на разследване за импийчмънт
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ започва процедура за импийчмънт на Джо Байдън

Конгресът на Съединени американски щати утвърди формалното започване на следствие за импийчмънт на Джо Байдън, чийто претекст са противоречивите бизнес покупко-продажби на сина на президента в чужбина, само че демократите го считат за изцяло безпричинно, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Тази процедура на процедура няма късмет за триумф, само че може да се трансформира в главоблъсканица за Белия дом преди президентските избори през ноември 2024 година, на които Джо Байдън е претендент. Републиканците, които от януари насам имат болшинство в Камарата на представителите, упрекват демократа Байдън, че е употребявал въздействието си, когато е бил вицепрезидент на Барак Обама (2009-2017 г.), с цел да даде опция на сина си да реализира съмнителни бизнес инициативи в Китай и Украйна.

" Джо Байдън неведнъж е лъгал американския народ ", съобщи ръководителят на комисията за контрол към Камарата на представителите Джеймс Коумър. Президентът, демократите и синът му отхвърлят тези обвинявания.

" Баща ми в никакъв случай не е взел участие финансово в бизнес делата ми ", отвърна през вчерашния ден на конференция пред постройката ма Конгреса Хънтър Байдън, който се трансформира в обичана цел на десницата. Петдесетгодишният мъж, чието минало е белязано от зависимости и който е обвинен по две каузи, призна, че е направил " неточности " в живота си.

Но той упрекна " тръмпистите ", че се пробват да го " дехуманизират ", с цел да " навредят " на татко му. По тази причина отхвърли да взе участие в чуването при закрити врата, проведено от републиканците, които го бяха призовали да се яви през вчерашния ден в Капитолия. Осемдесет и една годишният президент постоянно обществено е подкрепял Хънтър Байдън, като постоянно е повтарял, че се " гордее " с него.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР