Конгресът на САЩ може да забрани експлоатацията на най-новия самолетоносач

...
Конгресът на САЩ може да забрани експлоатацията на най-новия самолетоносач
Коментари Харесай

Най-новият самолетоносач на САЩ се оказа несъвместим с F-35

Конгресът на Съединени американски щати може да забрани употребата на най-новия самолетоносач на Съединени американски щати CVN-79 " Джон Ф. Кенеди ", написа изданието The Drive .

Това било обвързвано с обстоятелството, че изтребителите от пето потомство F-35C не са съвместими с актуалните версии на електромагнитния катапулт EMALS (Еlectromagnetic Aircraft Launch System) и оборудването за бързо закъснение на самолета при кацане (Advanced Arresting Gear) на този транспортен съд, като надлежно те не могат да изхвърчат и да кацат на " Джон Ф. Кенеди ".

Освен това съперниците на плана считат, че CVN-79 не е в положение да извършва съществени функционалности. По време на извършените тествания единствено самолетите F/A-18 Super Hornet и EA-19G Growler са били в положение да изхвърчат от кораба.

CVN-79 " Джон Ф. Кенеди " е част от плана " Форд ". Първият самолетоносач на плана, CVN-78 " Джералд Р. Форд ", коства на Вашингтон рекордните 12,9 милиарда $. Той беше предаден на американските военноморски сили през 2017 година.

Пентагонът възнамерява да построи общо сред 10 и 12 кораба от този клас. Някои от тях би трябвало да постъпят на въоръжение до 2027 година

Проектобюджетът за защита на Съединени американски щати за идната година има точка за вероятното прекъсване на програмата за строителството на " Форд ", до момента в който не бъде потвърдена съвместимостта на техните самолетоносачи с изтребителите F-35.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР