Конгресът на най-голямата гръцка опозиционна партия, лявата СИРИЗА, реши днес

...
Конгресът на най-голямата гръцка опозиционна партия, лявата СИРИЗА, реши днес
Коментари Харесай

Конгресът на опозиционната гръцка партия СИРИЗА реши да не провежда избор за нов лидер

Конгресът на най-голямата гръцка опозиционна партия, лявата СИРИЗА, реши през днешния ден да не бъде провеждан на този стадий избор за нов водач на партията, оповестява „ Катимерини “.

Предложението за вътрешнопартийни избори беше направено от самия сегашен водач Стефанос Каселакис, който искаше те да бъдат проведени на 10 март, съобщи Българска телеграфна агенция.

В събота депутатът и някогашен министър Олга Геровасили разгласи кандидатурата си за лидерския пост, само че през днешния ден съобщи, че срокът до 10 март е прекомерно къс и че ще отдръпна кандидатурата си, в случай че бъде взето решение за толкоз скорошни избори.

Въпросът за ново управление беше подложен през тази седмица от някогашния водач и някогашен министър председател Алексис Ципрас, който насочи рецензия към курса, стихотворец от СИРИЗА, и прикани Каселакис да изиска нов избор на доверие от членовете на партията.

Ципрас се отдръпна от лидерския пост след тежкото проваляне на СИРИЗА на парламентарните избори през юни, а през септември отпред на лявата партия беше определен Стефанос Каселакис. Той обаче среща сериозна съпротива в редовете на СИРИЗА, а 11 депутати от партията я напуснаха и през декември направиха своя парламентарна група, наречена „ Нова левица “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР