Конгресът на БСП изключи 13 делегати - Светлана Шаренкова, Ана

...
Конгресът на БСП изключи 13 делегати - Светлана Шаренкова, Ана
Коментари Харесай

Конгресът на БСП изключи 13 делегати

Конгресът на Българска социалистическа партия изключи 13 делегати - Светлана Шаренкова, Ана Пиринска, Петър Витанов, Николай Бериевски, Петя Михалевска, Костадин Дурчев, Ленко Петканин, Атанас Атанасов, Петко Димитров, Валери Жаблянов, Ралица Андреева, Ваня Добрева и Мартин Жлябинков. Решението беше взето с 490 гласа " за ", 82 " срещу " и 28 въздържали се.

Предложението за разискване на партийния статус на тези делегати и налагане на мярка за партийно влияние " изключване " направи Таско Ерменков.

Сред претекстовете за изключването на делегатите бяха нарушение на правилото на демократичното единение, на условията да работят за осъществяване на решенията на партийните органи и за организационно-политическото единение на партията, както и нарушение на условието с държанието си да пазят положителното име на партията.

Пак по предложение на Таско Ерменков с 498 гласа " за ", 15 " срещу " и 24 " въздържал се " Конгресът удостовери изключването на Кирил Добрев и изваждането му от състава на Националния съвет на партията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР