Конгресът беше срамен и режисиран, хвърли БСП в категорията на

...
Конгресът беше срамен и режисиран, хвърли БСП в категорията на
Коментари Харесай

Елена Йончева: Конгресът беше срамен, хвърли БСП в маргиналния сектор

" Конгресът беше неприличен и режисиран, хвърли Българска социалистическа партия в категорията на маргиналните партии . Конгресът нямаше връзка с действителността ".

Това съобщи евродепутатът Елена Йончева пред БНР ден откакто делегатите на отхвърлиха подадената оставка на водача на партията Корнелия Нинова. Припомняме, Йончева бе определена за член на Европарламента, излъчена от Българска социалистическа партия.

" На Конгреса не получихме отговор на въпроса за какво изгубихме доверието на 800 000 души. Отговорността не е групова, а на водача, особено на Корнелия Нинова... Не беше изведена тематиката за корупцията. Българите изгубиха доверие в водача на Българска социалистическа партия, тъй като не сподели борба против корупцията, а единствено симулация. Битката против Борисов беше симулативна от страна на Нинова ", сподели Йончева.
 Изслушват Кирил Петков на 27 януари в Европарламента
Изслушват Кирил Петков на 27 януари в Европарламента

По покана на Мониторинговата група за народна власт

Тя чака, че на идното чуване на 27 януари на премиера Кирил Петков, основния прокурор Иван Гешев, представители на институциите в европарламента ще бъде показана опция на страната ни да покаже увереност за битка с корупцията. Разговорите ще се водят при закрити врата.

" Изслушването ще даде на новото българско държавно управление и на основния прокурор опция да изложат проектите си по какъв начин да се излезе от рецесията, в която ГЕРБ вкара България, обвързвана с върховенството на закона . Изслушването е значимо, тъй като Европейската комисия обвързва финансирането на страните членки със спазването на върховенството на закона ", сподели Йончева.

В Еврвопарламента Йончева, която като член на мониторинговата група за народна власт на Европейския парламент към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE), ще се срещне с български публични представители по проблемите на правосъдната система и отчетността на основния прокурор.

По предварителна информация в зала ще бъде министър-председателят Кирил Петков, министърът на правораздаването Надежда Йорданова, министърът на културата Атанас Атанасов, основният прокурор Иван Гешев.

Изслушването ще бъде в мониторинговата група към LIBE (Комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Екологичен потенциал ), авторитетна група от 14 души - по двама от всяко политическо семейство, сподели българският евродепутат.

" Решихме в групата не просто да дадем опция на поканените да изложат авансово готови позиции , а да отговорят на уточняващи в придвижване въпроси - до каква степен правосъдната промяна ще бъде съобразена с рекомендациите на Венецианската комисия, дали промяната няма да се лимитира единствено с лични промени, каква е отговорността на основния прокурор, по какъв начин се противодейства на корупцията по високите етажи на властта ", добави Йончева.

Припомняме, през август 2020 година евродепутатите провокираха спор в Европарламента. Двамата внесоха общо искане, подкрепено и от 55 евродепутати, институционалната рецесия в България да бъде разисквана в Европарламента.

Дебатът в пленарната зала на европейския парламент за върховенството на закона България бе плануван за октомври. На 8 октомври 2020 година за в България.

След като предоставените отговори от българското държавно управление " Борисов-3 " се оказаха незадоволителни, от Еврогрупата още веднъж пона 17 декември 2020 година

През август 2020 година министър председателят Бойко Борисов трябваше да бъде изслушан от групата, само че изпрати вицепремиера Екатерина Захариева и други български представители на властта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР