Конгрес на Българския футболен съюз ще се проведе днес. Заседанието

...
Конгрес на Българския футболен съюз ще се проведе днес. Заседанието
Коментари Харесай

БФС провежда конгрес днес, но не изборен

Конгрес на Българския футболен съюз ще се организира през днешния ден. Заседанието ще се състои в в хотел „ Маринела “ в София от 9.30 часа. Конгресът обаче не е избирателен.

Точките, заложени в дневния ред са свързани с доклад на Изпълкома за интервала 2018-2022 година, стратегия за 4-годишния мандат за развиване на футбола у нас и план на бюджета за интервал от 4 години до 2026 година.

Преди да бъде плануван този конгрес министърът на младежта и спорта Радостин Василев даде период на БФС да даде финансовите си доклади за минала година, признат бюджет за 2022 година, както и информация за четиригодишния план на БФС за развиване на футбола до 25 май. В противоположен случай лицензът на централата ще бъде лишен.

Малко преди този момент претендентът за президент на БФС Димитър Бербатов прикани за съединителен конгрес. Вчера някогашният състезател на Манчестър Юнайтед се обърна към клубовете, които ще вземат присъединяване в съвещанието през днешния ден, да се разгласят срещу изхвърлянето на 104-те клуба от БФС.

Изборният конгрес на централата беше отменян два пъти поради пандемията, само че Димитър Бербатов и неговият екип събраха подписка, с която провокираха изключително общо заседание на 12 октомври предходната година. Тогава Борислав Михайлов завоюва, само че представителите на Бербатов предявиха искания към редовността на гласуването и пуснаха тъжби до съда.

Тези тъжби станаха мотив БФС да анулира планувания за 18 март постоянен конгрес. Самият Димитър Бербатов обаче отиде на мястото и организира собствен конгрес, който той завоюва, само че единствено с присъствалите 76 клуба. Борислав Михайлов обаче не призна този конгрес.

Все още се чакат решенията на съда по другите проблеми, които бяха сътворени след извършените съвещания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР