Конфронтацията между Русия и САЩ стигна дъно, но Москва очаква,

...
Конфронтацията между Русия и САЩ стигна дъно, но Москва очаква,
Коментари Харесай

Русия: Конфронтацията със САЩ достигна дъно

Конфронтацията сред Русия и Съединени американски щати стигна дъно , само че Москва чака, че благоразумието въпреки всичко ще надделее във Вашингтон, съобщи в четвъртък съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

" От една страна, борбата стигна дъното. От друга страна, надълбоко в себе си имам вяра, че всички са пораснали и са възрастни и схващат рисковете , свързани с по-нататъшна ескалация на напрежение... Все още имам вяра че предпазливостта ще надделее ", изясни той.

Според него определената от американската администрация линия на напън и наказания против Русия няма късмет за триумф .

" Линията, която се разпространява във формите, които следим в този момент, няма късмет за триумф. Това никога не е някаква оригиналност: Джо Байдън влезе, стартира да ползва наказания против Русия, да стяга реториката и като цяло напън върху всички фронтове . Това продължава към този момент доста години ", сподели той.
 Военните на Съединени американски щати в Европа минаха в най-високо равнище на подготвеност поради Русия
Военните на Съединени американски щати в Европа минаха в най-високо равнище на подготвеност поради Русия

Отчитат засилените съветски действия в Източна Европа, Арктика и Украйна

Русия и Китай няма да синхронизират отговорите си на подхванатите от Запада наказания против тях. " Ние не планираме и няма да планираме съответни интриги в отговор на това, което се прави против нас. Не мисля, че ще синхронизираме нашите отговори на триковете със наказания, подхванати против Китай и Русия ".

Лавров изясни, че Москва и Пекин имат обща тактика , както и изказвания на водачи и външни министри. " Сега приготвяме различен документ , който ще бъде подписан от съветския президент Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин , отдаден на 20-годишнината от Договора за добросъседство, другарство и съдействие. Нашето стратегическо съглашение ще бъде удължено . Тези документи са избрани от нашата линия на държание ", сподели министърът.

Сътрудничеството сред Русия и Китай продължава да " укрепва качествено ". Коментирайки спекулациите, че Москва и Пекин могат да сключат боен съюз , той означи, че страните не преследват такава цел . Лавров изясни, че боен съюз в типичен смисъл е НАТО , до момента в който Русия и Китай " не се нуждаят от подобен съюз ".

" В НАТО , изключително откакто администрацията на Джо Байдън размени Доналд Тръмп, въздъхнаха с облекчение . Всички бяха удовлетворени - " добре е, че в този момент има началник, който ще ни изясни по какъв начин да действаме ". Еманюел Макрон към момента се пробва от време на време " на вятъра " да загатва самодейността за стратегическата автономност на Европейския съюз, само че никой различен в Европа даже не желае да я разисква. Това е, дойде господарят ", изясни Лавров.

Според него НАТО е артикул на ерата на Студената война , а Лавров избира да мисли във връзка с модерната епоха - във връзка с мултилатерализма. " В този смисъл нашите връзки с Китай са изцяло разнообразни от тези на класическия боен съюз . Може би те са още по-близки в избран смисъл ", акцентира съветският външен министър.
 Китай и Русия с общ фронт против Запада
Китай и Русия с общ фронт против Запада

Уан И и съветският му сътрудник Сергей Лавров отхвърлиха рецензията на Запада

да продължи полемиките " онлайн - онлайн ". " За страдание, нямаше отговор на предлагането за диалог онлайн и слагане на разнообразни букви от съветската и британската писменост ", сподели Лавров.

Той акцентира, че обстановката в връзките със Запада към този момент е придобила доста по-сериозен темперамент " от просто думи ". " Всичко това от дълго време е съпроводено от материално създаване на инфраструктурата за борба , което би трябвало да включва безразсъдното придвижване на военните уреди на НАТО на изток , трансформацията на ротационното наличие в непрекъснато по нашите граници, в Прибалтика, Норвегия, Полша ".

Индо-тихоокеанската идея, разпространявана от Съединени американски щати, не значи тъждество и неприкритост . " Това е многопластова самодейност, предопределена да сдържа китайския план " Един пояс, веднъж ", да лимитира китайското въздействие в района като цяло, основава непрекъснати дразнители за КНР. "

" Темата на основаването на " азиатско НАТО " към този момент е дневен ред . Въпреки че в презентациите на Съединени американски щати Индо-тихоокеанският район се назовава " свободен и отворен ", надали ще има еднакъв развой на създаване на позиции ", изясни Лавров.

" Китай не е поканен там . КНР е разгласен за обект на старания за ограничение. Никой не ни кани там, което значи почти същото във връзка с Русия. Струва ми се, че тези трендове ще продължат дълго време ".
 Путин нямало да разреши на Съединени американски щати да приказват с Русия от позицията на силата
Путин нямало да разреши на Съединени американски щати да приказват с Русия от позицията на силата

" Това е невероятно "

Лавров съобщи, че в подтекста на бързата промяна на епохите в международната политика, той не е отегчен като министър . " Накратко: не е скучно . Това е, в случай че приказваме за епохите, през които преминавам в кариерата си. Всички ние съществувахме в тези столетия, видяхме всички тези преходи ".

Той разяснява, че по време на работата му като непрекъснат представител на Русия при Организация на обединените нации , а по-късно и като министър, Съединени американски щати са се трансформирали доста .

" Всички тези революционни събития имат доста мощно влияние. Преломният миг , от моя позиция, във връзка с метода, по който живеят американците, бе 11 септември 2001 година Бях в Ню Йорк, в Манхатън, усетих тази миризма, пробвах да се обадя, тъй като всички телефони бяха изключени. Оттогава Ню Йорк стана друг. "

" Този свободен град, живещ плевел живот непрекъснато, наслаждавайки се на това, някак настръхна , стана внимателен, стартира да поглежда през рамо: има ли някой наоколо, който може да аргументи неприятности ", изясни Лавров.

След това, по думите му, съмнението стартира да прониква надълбоко в американското общество . " Вероятно имаше съществени аргументи за това. Чест и хвалба на американските специфични служби , тъй като от този момент с изключение на Бостънския маратон, за който ги предупредихме, няма други терористични офанзиви . Но това съмнение, някакъв тип изолираност, към момента се усеща . Вероятно има хора, които желаят да го употребяват ", добави той.
 Лавров упрекна Съединени американски щати за основаването на ДАЕШ
Лавров упрекна Съединени американски щати за основаването на ДАЕШ

Съединени американски щати да се върнат към иранската нуклеарна договорка, Русия не отхвърля да работи с НАТО, а Съединени американски щати и Европейски Съюз употребяват нелоялни способи на конкуренция против Русия и Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР