Конфронтация между мен и ръководството на МВР-Бургас само ще пречи

...
Конфронтация между мен и ръководството на МВР-Бургас само ще пречи
Коментари Харесай

Медийни публикации пречели на компетентните органи спокойно да установят има ли нарушения на Порт Европа

Конфронтация сред мен и управлението на МВР-Бургас единствено ще пречи на бързото и тъкмо разяснение на обстановката по сигнала за контрабанда

Бургаският предприемач Николай Филипов - притежател на частното пристанище " Порт Европа ", на чиято територия от към този момент близо седмица тече следствие за контрабанда на горива, направи пред Флагман.бг изказване във връзка събитията през последното денонощия.

Той счита, че с някои медийни изявления се основава ненужно напрежение сред институциите, на които е поверена инспекцията, по сигнал, че на пристанището действа контрабанден канал с търговия на горива с неплатени акцизи. Проверката стартира предишния четвъртък с ареста на десетина лица, формирано е досъдебно произвеждане, а всички разпити и дейности са съгласувани с Окръжна прокуратура и Окръжния съд в Бургас. Операцията е взаимна на ОДМВР, Агенция Митници и Национална агенция за приходите.

" Статиите, изнесени в общественото пространство по този мотив, целят борба сред мен и управлението на ОДМВР-Бургас. Всички забележки, които имам по методите, прилагани в това следствие, аз съм дал по надлежния ред на способените органи. Очаквам те да се произнесат, като се надявам да се спрат спекулациите в медиите, които погрешно възпроизвеждат моята позиция. Така се основава и погрешно разбиране на фактическата конюнктура у гражданското общество, което е недопустимо както за институциите, по този начин и за мен " , сподели Филипов в телефонен диалог от прилежаща Турция.

Той сподели, че се намира зад граница по служебни каузи и на следващия ден се прибира, като се надява на място да спомага за изясняване на обстановката на територията на пристанището.

Той добави още, че персонално познава шефа на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов - като извънреден експерт, деятелен и кардинален човек. Бил уверен, че ст. комисар Емил Павлов няма да допусне пропуски в назначената от него инспекция. Спец акцията в пристанището продължава.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР