Конфликтът в Близкия изток продължава. Убитите от двете страни вече

...
Конфликтът в Близкия изток продължава. Убитите от двете страни вече
Коментари Харесай

Израел срещу „Хамас“: Жертвите се увеличават, остава пълната блокада на Газа

Конфликтът в Близкия изток продължава. Убитите от двете страни към този момент са над 2400 души. В знак на взаимност с Израел там дойде американският държавен секретар Антъни Блинкен.

Израелският министър председател дефинира отчетите като ''абсолютно неверни''

В Тел Авив той се срещна с премиера Бенямин Нетаняху и насочи ясно обръщение – Съединените щати ще продължат да поддържат Израел в битката с „ Хамас “. Блинкен обаче съобщи, че би трябвало да се избегнат цивилните жертви от всички националности.

Той ще се срещне също с интернационално приетия палестински президент Махмуд Абас в Западния бряг.

Той акцентира, че Тел Авив ще има всичко належащо, с цел да отговори на офанзивите

А в очакване на израелската сухопътна интервенция в страната се прибират от ден на ден запасняци.

„ Имам двама другари, които са в неопределеност. Имам погубен другар и член на фамилията ми. Така че не мога просто да заставам и да изучавам медицина. Това е моят дълг “, споделя Нимрод, студент по медицина.

338 000 души в линията Газа към този момент са разселени поради разрушителните офанзиви. Цивилните, намиращи се под цялостна израелска обсада, търсят леговище в учебни заведения и лечебни заведения. 14-годишната Джинан е измежду тях.

„ Видях майка си с опряна в главата граната. А мъжът, който я държеше, се усмихваше от самото начало “, споделя синът на Рахел

„ Беше сватбата на сестра ми и правехме сладкиши, когато започнаха въздушните удари. Напуснахме къщата. Да живееш в учебното заведение не е хубаво, само че чичо ми се върна у дома и почина “, споделя Джинан, ученичка.

Снимка: bTV

В линията Газа няма вода и ток, свършват и питателните ресурси. Израел се закани, че цялостната блокада там ще продължи, до момента в който Хамас не освободи всички заложници.

Медицинските центрове са претрупани, пред тях се виждат дълги опашки от ранени хора

Червеният кръст предизвести, че през днешния ден ще свърши горивото, с което се зареждат генераторите на лечебните заведения. Египет разгласи, че граничният пункт с линията Газа „ Рафа “ е отворен и прикани Израел да не го обстрелва. Той е единственият вид за филантропичен кулоар и се чака оттова да мине първата филантропична помощ, която ще пристигна от Египет и Йордания.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР