Конфликтът между президентския съветник и бивш вътрешен министър Пламен Узунов,

...
Конфликтът между президентския съветник и бивш вътрешен министър Пламен Узунов,
Коментари Харесай

Нов ден, нов чат Узунов – Бобоков от прокуратурата

Конфликтът сред президентския консултант и някогашен вътрешен министър Пламен Узунов, предприемача Пламен Бобоков и проукуратурата продължава с цялостна мощ. В сряда заран държавното обвиняване разгласява нова порция чатове сред двамата, изтеглени от телефона на бизнесмена. Бобоков е с повдигнати обвинявания за търговия с въздействие. Отделно от това бе притеглен към отговорност за присъединяване в незаконна група дружно с брат си Атанас, някогашния зам.-министър на екологията Красимир Живков и още трима души. Разследващите настояват, че те са взели участие в скица, посредством която рисковите боклуци от завода за батерии на Бобокови " Монбат " не са били обезвреждани.

Узунов не е обвинен, само че прокуратурата съобщи, че проверява дейностите му, както и тези на някогашния областен прокурор на Русе Николай Николов, който пък си е писал с Бобоков в опит да подсигурява презибирането си на поста. Бизнемсменът признава, че се е опитал да лобира в интерес на Николов несполучливо, само че твърди, че това не е търговия с влияение. Той споделя, че всички назначения в Русе минавали през регионалния координатор на ГЕРБ Пламен Нунев.

Всеки ден чатове

Чрез оповестените до момента чатове прокуратурата се пробва да потвърди, че Бобоков е търсил съдействието на Узунов по отношение на руснак, чиято молба за поданство била отхвърлена, изпратил му е молба за изтриване на престъпна регистрация на негов другар сириец и желал да разбере кой е притежателят на първокласни коли. И двамата отхвърлят.

Узунов пък му изпратил решение на Върховния администативен съд, преди то да бъде оповестено. Въпросното решение касае проблема с либийския танкер " Бадр ". Плавателният съд бе арестуван на бургаското пристанище преди две години, което провокира напрежение и интернационален скандал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР