Конфликтът между правителство и съд, предизвикан от двукратното спиране на

...
Конфликтът между правителство и съд, предизвикан от двукратното спиране на
Коментари Харесай

Служебното правителство по стъпките на ГЕРБ: Съмнява се как съдът разпределя делата

Конфликтът сред държавно управление и съд, провокиран от двукратното прекъсване на вписването на новото управление на Българската банка за развиване (ББР), продължава с цялостна мощ. След като икономическият министър Кирил Петков се усъмни в от Софийския градски съд и си навлече гнева на съдийската общественост, зам.-министърът на правораздаването Иван Дерменджиев изпрати сигнал за инцидентното систематизиране на делата. Той упорства Инспекторатът на Висшия правосъден съвет (ИВСС) да направи инспекция.

" Причина за това са информация и сигнали, изпратени до Министерството на правораздаването от разнообразни министерства, че огромна част от настояванията за прекъсване на регистърното произвеждане, свързани със декларирани промени в членствения състав на органите на ръководство и контрол на обществени предприятия, попадащи под обсега на Закона за обществените предприятия, са разпределени и надлежно прегледани от трима съдии в Софийския градски съд ", оповестиха от отрасловото ведомство.

Оттам подчертаха, че са поискали и привикване на общи събрания на съдиите от градския и апелативния съд в София, с цел да се уеднакви практиката по оборване на министерски заповеди за промяна на управленията на държавните сдружения. Отговор не е получен.

Освен икономическото от процедурите по регистриране бе недоволно и здравното министерство. Скандалът там потегли поради новите управления на лечебните заведения " Александровска " и " Лозенец ".

Тактиката на служебния кабинет припомня на тази на последното държавно управление на ГЕРБ. Бившият правосъден министър Данаил Кирилов на системата за инцидентно систематизиране и твърдеше, че се правят нарушавания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР