Конфликтът между двете изпълнителни директорки на Държавната консолидационна компания се

...
Конфликтът между двете изпълнителни директорки на Държавната консолидационна компания се
Коментари Харесай

Конфликтът между двете изпълнителни директорки на ДКК се задълбочава

Конфликтът сред двете изпълнителни директорки на Държавната консолидационна компания се задълбочава. Днес пред медиите те поясниха едни и същи документи по друг метод, като си размениха задочни обвинявания.

Според отстранената от ръковдния пост Ваня Караганева тя е работила в отбрана на ползите на министерството и на страната и остава на поста си.

Колегата ѝ Рая Каназирева твърди също, че е работила в отбрана на държавния интерес като е гласувала за отсраняването на Караганева, тъй като тя е нарушила ползите на предприятието посредством подписването на контракти, които е скрила.

Държавната консолидационна компания продължава да има двама изпълнителни шефове - Ваня Караганева и Рая Каназирева. Това демонстрира информация в търговски указател. Караганева обаче е остранена с решение на трима от петимата общо членове на съвета на шефовете - самата тя и сътрудника ѝ Чавдар Христозов не са участвали на свиканото изключително съвещание. Те настояват че не са канени, само че другият изпълнителен шеф отхвърля да е по този начин.

" Аз входирам поканата, входящ номер и по този начин нататъка и от сдружението се изпраща, дали по някаква административна причина, тя не е стигнала някъде или някъде е прибрана, това са напълно други въпроси. Да свикаме още веднъж, да обсъдим отново всичките точки, аз сигурно ще гласоподавам по същия метод ", съобщи Рая Каназирева.

Каназирева предложения медии в Държавната консолидационна компания, с цел да им покаже документите, които са подписани от сътрудника ѝ Ваня Караганева и посредством които се нанасят вреди на предприятието.

" Те са подписани, не са входирани в сдружението, както нормално се входират контракти. И по тази причина аз не съм се сдобила с подписаните контракти на 17 ти, сега в който видях, свикахме това изключително съвещание а точно на 24 ноември ", добави Рая Каназирева.

Три са главните обвиняване, поради които е остранена Караганева. Че е избрала нов юридически представител за същата сума при разплатени пари до момента, че е задължила ВМЗ Сопот да имат един формален представител и че е сключила съглашение с частна оръжейна компания с веществен интерес от 50 млн. лв..

" Тази директория е в президенството, при премиера, в ДАНС и в прокуратурата, не знам към този момент кой да осведомявам. Честно казано видях, че може да се осведоми и Лаура Кьовеши, считам тази директория да отиде и до Европейската прокуратура ", сподели още Рая Каназирева.

Ваня Караганева не застана пред камерата ни, само че изпрати своя позиция до медиите. В нея се споделя, че съвещанието на което е била отстранена е в нарушаване на закона и устава на компанията. Тя обясвнява, че е подписала контракт за юридически услуги с адвокатство сдружение, тъй като до момента за същото е плащано на комерсиално, което е в нарушаване на закона.

Също по този начин изяснява, че не сключвала извънсудъбен конвенция с оръжейна компания, и че е избрала изключителни права за представител на продукцията на ВМЗ Сопот след допитване до държавното комерсиално сдружение Кинтекс. В позицията си Караганева споделя, че се е управлявала само от интереса на страната.

В момента Министерството на стопанската система прави инспекция по случая. Икономическият министър Даниела Везиева се закани, че в случай че Ваня Караганева е отстранена непозволено, ще изиска оставката на останалите членове на съвета на шефовете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР