Конфискуването на автомобили на дрогирани шофьори е стъпка в правилната

...
Конфискуването на автомобили на дрогирани шофьори е стъпка в правилната
Коментари Харесай

Денков: Конфискуването на автомобили на дрогирани шофьори е правилна стъпка

Конфискуването на коли на дрогирани водачи е стъпка в вярната посока. Правителството ще направи всичко допустимо тези ограничения интензивно да се ползват на процедура. Това сподели министър председателят акад. Николай Денковв при започване на днешното държавно съвещание.

Целта е да се минимизират рисковете за хората, които нямат виновност за така наречен война по пътищата, която от години отрежда първите места за България в Европа по брой потърпевши. Важна задача е да се редуцира срокът за приемане на кръвни проби за засечените от пътните служители на реда с алкохол и опиати водачи и те да излизат до една седмица. За задачата Министерство на вътрешните работи към този момент провежда закупуването на нова скъпа инсталация, вършат се образования на експерти и се основават нови лаборатории в цялата страна, изясни Денков.

Заради цената на плана се постановат процедури, които ще лишават време. До тогава министър председателят разпореди на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата да се срещнат с новите ограничения и да създадат организация за санкции за всеки извършител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР