Конференцията "Пчели и биоразнообразие: нови възможности за сътрудничество", проведена днес

...
Конференцията "Пчели и биоразнообразие: нови възможности за сътрудничество", проведена днес
Коментари Харесай

Ето каква е рецептата на Мария Габриел за опазване на пчелите

Конференцията "Пчели и биоразнообразие: нови благоприятни условия за съдействие ", извършена през днешния ден в границите на шестото издание на Европейската седмица на пчелите в Европейския парламент, събра на едно място представители на европейските институции, пчелари от държавите-членки, аграрни производители, експерти по запазване здравето на животните, неправителствени организации, учени и представители на промишленостите, свързани с пчелите и биоразнообразието. Основната цел на форума бе да формулира рекомендации за такова съдействие сред заинтригуваните страни, което да отразява ползите на всички в границите на общата идея за опазването на пчелите.

При откриването на конференцията, българският евродепутат и претендент за еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила, която провежда профилираната седмица за трета поредна година, означи нуждата точно от усилване на съдействието и шерване на отговорността за по-добра грижа за пчелите и пчеларския бранш.

"Тазгодишното издание на Европейската седмица на пчелите се организира под мото, в центъра на което е съдействието. То е от основно значение за отговор на провокациите пред бранша, едно от които е изключително значимо - неналичието на надеждни данни за причинителите на смъртността на пчелите. Това и другите провокации съставляват сериозен риск за биоразнообразието от една страна, а въпреки това могат да доведат до огромни загуби за всички аграрни браншове. Ето за какво е нужно да намерим групови отговори, в коалиция с всички заинтригувани страни. По пътя напред би трябвало да ни води разбирането, че пчеларският и останалите аграрни браншове са взаимозависими и като такива е нужно да работят в синхрон с поддръжката на всички ни ", съобщи Мария Габриел.

Тя акцентира и нуждата от по-голяма поддръжка на научно-изследователската активност, подпомагаща целия развой по опазването на пчелите и развиването на бранша. Друга значима мярка е географското съдействие за шерване на опит и положителни практики, което би асъдействало за общи дейности със прилежащите на Европа райони. Стъпка в тази посока беше направена с слагането на началото на разговор сред пчеларите от страните членки и тези от страни от Южното Средиземноморие.

"Наш дълг е да разгледаме другите позиции, с цел да създадем взаимно преференциално съдействие. В този развой е значимо да дадем нужната поддръжка на пчеларския бранш, тъй като работата на пчелите е тиха и незабележима, а опрашването в действителност е от извънредно значение за планетата ни. По-доброто схващане на обособените позиции ще ни разреши обединяване към общи решения ", акцентира още Мария Габриел.

Подобно обръщение насочи във видео послание и комисарят по земеделие Фил Хоган. Според него пчелите са измежду най-малките, само че в това време най-важни същества на планетата, имащи основна роля за продоволствената сигурност, биоразнообразието и живота на планетата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР