Конференция Retail in Detail 2018 © Цветелина Белутова Търговците на

...
Конференция Retail in Detail 2018 © Цветелина Белутова Търговците на
Коментари Харесай

Тенденции, иновации и перспективи в сектора на бъзрооборотната търговия

Конференция Retail in Detail 2018

© Цветелина Белутова Търговците на бързооборотни артикули евентуално към този момент са изтощени да слушат, че, отказвайки да приспособяват новите технологии, сами чертаят своя сигурен бизнес провал. Умората им обаче не трансформира категоричността на обстоятелството, че ортодоксалните модели в ритейла няма по какъв начин да оказват помощ секторът да премине през интервала на сеизмични промени, в който се намира. Очакванията на потребителите са по-високи от всеки път. Променят се освен навиците им за извършване на покупки, само че и чувствата за това по какъв начин би трябвало да наподобяват прекарването и новите търговски пространства. Купувачите от ден на ден чакат зад всеки артикул и бранд да стои полезност и се свързват доста по-силно с такава. Глобалните водачи внедряват непрекъснати софтуерни нововъведения в региона на роботиката, изкуствения разсъдък и огромните бази данните (Big Data). Конкуренцията за потребителското внимание няма исторически аналог. Ежедневно на пазара на бързооборотни артикули се появяват нови, новаторски артикули.
В тази динамична среда капацитет да завоюват имат тези, които посрещат бъдещето не със боязън, а с възторг, тъй като провокациите постоянно отварят вратата за доста нови благоприятни условия. Възможностите, трендовете и нововъведенията, които трансформират бранша, ще са централна тематика на форума The Future of Retail, който ще се организира на 5 ноември в Sofia Event Center.

14-годишна традиция в диалога за бъдещето на ритейла

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики The Future of Retail е новото име на конференцията Retail in Detail на вестник " Капитал " и списание " Регал ". Със своята 14-годишна история събитието се трансформира в най-големия български конгрес, който среща, свързва и поддържа екосистемата в ритейл бранша в страната. Традиционни участници са представители на огромните търговски вериги, производители, дистрибутори, вносители, консултанти, софтуерни компании, институции, които оферират банкови и финансови услуги, и други свързани с търговията промишлености. Форматът на събитието включва презентации, полемики и нетуъркинг сесии.

И през 2019 година форумът ще събере някои от авторитетните интернационалните специалисти в региона на ритейла, фрагменти от най-високо управническо равнище и визионери, които ще показват нови модели и хрумвания.
Те ще търсят дружно отговори на въпросите – по какъв начин ще наподобява промишлеността през идващите 5 години, какви са посоките, в които дигитализацията ще повлияе всички процеси в нея, за синергията сред физическите и онлайн магазините, за потребността от нововъведения, които ще дефинират пътя на ритейла, за новите упования на потребителите и други

Сред лекторите на The Future of Retail през 2019 година са създателите на Retail Reflections Андрю и Жана Бъсби. Андрю Бъсби има над 20-годишен опит в промишлеността, като е заемал висши управителни позиции в Kingfisher, Debenhams, Arcadia, John Lewis, Arcos и други В момента написа личен блог за ритейл и е съветник и редактор в влиятелни профилирани за бранша издания. Заема 17-о място в класацията на Vend за 100-те най-влиятелни фигури в ритейла през 2019 година Съпругата му Жана Бъсби е психолог и създател на проучвания, ориентирани към потребителското държание, методите на взимане на решения за покупка и потребителско прекарване. Темата на тяхната презентация ще е обвързвана с логиката на психиката на потребителя и трендовете за развиването на бранша при разделянето на свръхочакванията и действителност.

Андреа Пичи от River Island ще приказва за дизайна на потребителското прекарване. Той е с обучение в областта на когнитивната логика на психиката и компютърните науки, специализирал е в региона на взаимоотношението сред индивида и компютрите в Станфордския университет и е приключил бизнес и дизайн мислене в Масачузетския софтуерен институт (MIT). Има 20-годишен опит в дизайн мисленето, а в последните 10 години управлява екипи, които са основали артикули и услуги, употребявани от милиони консуматори по света. Работил е за Apple, Гугъл, Samsung, Nokia, Sony, Ryanair и други

За събитието в България идва Хидеки Хаяши – управител по сигурността на продуктите в Hitachi Европа. Темата на неговата презентация ще е анализирането на in-store потребителското държание посредством IoT (Internet of Things) нововъведенията.

Новите търговски пространства и устойчивото развиване на ритейла

Акцент в програмата през 2019 година ще бъде тематиката за комерсиалните площи на бъдещето. Как би трябвало да наподобяват новите магазини ще опише създателят и креативен шеф на студио IDEA Алекс Ковачев. Той е притежател на премията Дизайнер на годината през 2017 година, а интериорното студио работи по планове в целия свят, в това число в Лос Анджелис, Лондон, Норвегия и Германия. IDEA е отличавано с голям брой награди, измежду които German Design Awards, DNA Paris, London club and Bar Awards и " Сграда на годината ".

Мениджърът " Търговски площи " в анализаторската C&W Forton Иван Граматиков ще приказва за трендовете в развиването на логистичните бази.

Специална част в програмата е отдадена и на устойчивите практики в ритейла. Маркетинг мениджърът на IKEA в България Йоана Цонева ще се включи с презентация по тематиката за трансформирането на бранша към кръговата стопанска система и ще показа проектите и световната тактика на компанията, както и първите направени стъпки на българския пазар. Управителят водещата компания за произвеждане на опаковки " Екстрапак " Милен Георгиев ще приказва за кръговата стопанска система и торбичките за извършване на покупки.

Променят ли нововъведенията и българския пазар

Форумът ще огледа и към българския пазар, с цел да наблюдава трендовете, провокациите и опциите пред локалните фирмите от бранша на бързооборотната търговия. Мениджърите на огромните търговски вериги, измежду които Lidl, Kaufland, Billa, DM и T-Market, ще вземат участие в спорен панел по тематиката " Как иновационните вложения усъвършенстват средата в България ".

В центъра на полемиките на 14-ото издание на конференцията ще е и тематиката за новаторските артикули на локални производители и пазарните благоприятни условия, които се откриват пред тях. Участници в панела ще са създателят на " Палео натурал груп " Иво Димитров, който е дружно с Тихомир Колев основава първите по рода си барчета от месо Meat Me Bar, ръководещият сътрудник на компанията за произвеждане на натурална козметика Soapfactury Борис Борисов и създателите на крафт пивоварни " Ромбус " Габриела Стайкова и Стойчо Пампов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР