Конферентни зали, в които има топки за пазене на равновесие,

...
Конферентни зали, в които има топки за пазене на равновесие,
Коментари Харесай

Кое е най-здравословното работно място в света

Конферентни зали, в които има топки за бранене на равновесие, пространства единствено с естествена светлина, лоби с пътеки за тичане, ресторант със здравословна храна, СПА в офисите и обедна отмора от 2 часа надминават визиите на всеки чиновник.

Френският производител на фитнес уреди, спортна екипировка и съоръжение Technogym построи кампус с величина 60 000 квадратни метра, където има всички тези екстри. Той построява централата на компанията преди седем години в района Емилия-Романя в Италия. Проектът се назовава Technogym Village и е разгласен за най-здравословното работно място в света от Forbes, написа Quartz.

Идеята за ексцентричната работна среда е на създателя и основен изпълнителен шеф на компанията Нейро Алесандри. Той счита, че инвестиция в удобно място за работа, където чиновниците могат да бъдат физически дейни, да се хранят здравословно и да имат положително отношение към това, което вършат, е повече от просто добре изхарчени пари.
 Снимка 436601
Източник:

Алесандри, който основава бизнеса си, трансформирал се в империя за милиарди долари, е почнал преди 36 години в своя гараж. По думите му за всеки $ вложен в корпоративни стратегии за здравето и тонуса на чиновниците има възвръщаемост от 4 $, защото се усилва продуктивността, творчеството и мотивацията на работещите.

Алесандри не е склонен, че чувството да споделяш съблекални с сътрудниците основава стеснение. След като компанията му е създала дизайна на към 10 000 уелнес центъра по целия свят, той е сигурен, че тренировките дружно с сътрудници оказват помощ за по-доброта връзка по време на работа и екипните задания.

Наред с кампуса и разнообразието от стратегии като фитнес действия, класове за медитация и справяне със напрежението, както и физически прегледи всяка година, най-здравословното в Technology Village е отношението на компанията към физическите извършения.
 Снимка 436602
Източник:

Противно на политиката, построена в Силициевата котловина, където започващите компании упорстват техните чиновници да спортуват всеки ден, Алесандри счита, че физическата интензивност по време на работа би трябвало да бъде развлечение, а не обвързване.

" Да имаш физически добра фигура не е наложително за нашия екип, само че сигурно е добре да взимаш присъединяване в дейностите, предлагани от Technogym Village. Това стимулира хората да спортуват ", добавя създателят на компанията за фитнес уреди.

Неговото пояснение за топките в заседателните зали е, че те може да се употребяват по избор. Освен тях, естествено, има и общоприети столове, които също са дело на Technogym и спомагат за вярната стойка при седене.

Алесандри се надява методът в неговата компания да стимулира и други организации, да разработят свои уелнес стратегии на работното място. Не е наложително в тях да се включва физическата интензивност. Може просто да обезпечават по-дълги почивки или съблекални и бани, с цел да могат чиновниците, да вземем за пример, да вървят с колело на работа. Според него даже дребните промени дават незабравим резултат в работата на чиновниците.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР