Конфедерацията на независимите синдикати в България остро възразява против решенията

...
Конфедерацията на независимите синдикати в България остро възразява против решенията
Коментари Харесай

КНСБ: България заслужава присъединяване към Пространството на свободата, сигурността и правосъдието

Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България остро възразява срещу решенията на нидерландския министър председател и австрийския канцлер да наложат несъгласие и да не поддържат присъединението на страната ни към Шенгенското пространство.

С подписването на Шенгенското съглашение от 1985 година и допълващата го Шенгенска спогодба от 1990 година (в мощ от 1995 г.) европейските водачи ясно показаха желанието си да работят за цялостното осъществяване на задачите за о, обединена, мощна и солидарна Европа. Днес двама от наследниците на тези почтени европейски водачи намерено показват с държанието си политика на разцепление, изтощение и нарцисизъм.

Тук би трябвало да напомним, че има няколко решения на Европейската комисия и на Европейския парламент за приемане на България в Шенген. България е изпълнила критериите за присъединение към Шенген още през 2011 година и готовността ѝ е потвърждавана неведнъж от Съвета на Европейски Съюз, Европейската комисия и Европейския парламент. Намираме за неприемливо пред страната ни да бъдат поставяни спомагателни условия. Още повече, че България бе обект на две инспекции за осъществяване на критериите за участие в Шенген, като и двете приключиха с позитивни за страната ни отчети, а в последните два месеца първо Европейския парламент, а след него и Европейската комисия приканиха за приемане на страната ни към Шенгенското пространство без повече забавяния. Не могат да се слагат нови условия към която и да било страна членка на Европейски Съюз от друга такава, които не почиват на общи решения на Европейски Съюз.

Липсата на гранични инспекции улеснява свободното придвижване на хора и капитали, което е причина за по-бързото възобновяване от сегашната икономическа и обществена рецесия, както и до по-бърз и резистентен стопански растеж. Спирането на страната ни по пътя към зоната за свободно пътешестване ще навреди освен на българската, само че и на европейската стопанска система. От друга страна, разширението на Шенген ще увеличи общата сигурност на външните граници на Европейски Съюз и ще способства за по-добрата успеваемост на полицейското съдействие сред страните членки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР