Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) настоява в спешен порядък

...
Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) настоява в спешен порядък
Коментари Харесай

Туристическият бизнес иска безплатни тестове и мерките да важат и за държавната администрация

Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) упорства в незабавен порядък да се обезпечат безвъзмездни проби за популацията на Република България, както и всички възможни ограничаващи ограничения да важат преди всичко за държавната администрация.

На 19-и октомври 2021 браншовите организации Асоциация на Индустриалния Капитал в България, Българска Стопанска Камара, Българско Търговска Промишлена Палата и други, както и синдикалистите от КНСБ излизат на общонационален митинг в София пред постройката на Министерски съвет от 12ч.

Ето какво пишат още те:

Вече неколкократно беше обявено, че следва да бъдат оповестени нови национални ограничения за битка с COVID-19. И за следващ път туристическият отрасъл явно е подложен на първа линия при тяхното отделяне. Нашето мнение е, че при съществуването на всички типове ваксини и тяхната досегаемост, ограничаване при работата на бизнеса не трябва да се постанова, а всеки жител на Република България следва да бъде виновен за личното си здраве и това на хората, с които контактува.

Въпреки това ние към този момент показахме на страната по какъв начин би трябвало да се работи в спешна обстановка. И то макар нея! За 1 ден, след влизане в действие на противоепидемичните ограничения за София, организирахме пунктове за бързи проби и то на цена от 10 лева против документ от здравно лице на място. И това е по този начин, тъй като бизнесът работи на пазарен принцип, а не с подготвени държавни пари. Дори да не сме съгласни с решенията на държавното управление, ние намираме метод да се приспособяваме към тях. Сега чакаме страната, която би трябвало да може да контракти още по-добри условия за цената на тестванията, да ги даде гратис на всички, които ще бъдат наранени от възможните й ограничения.

И е наложително първа под разпоредбите на заповедта да попадне държавната администрация и изключително звената, където се работи с жители. Другото би било популизъм и отбиране на номера.

След като през днешния ден бяха обявени предложенията на държавния здравен контрольор доктор Ангел Кунчев, следва да забележим какви ще бъдат тъкмо здравните ограничения , само че заявяваме твърдата си позиция, че при условието за „ здравен документ “ за визитата на публични места, е безусловно наложително страната да обезпечи БЕЗПЛАТНИ бързи проби. Ако това не се случи, доста бизнеси още веднъж ще бъдат изправени пред банкрут. Защото даже преди оповестяването на заповедта, а единствено с анонсирането й, към този момент се следи сериозен отлив на туристи и клиенти.

Нивото на имунизация в България е такова, че бизнесът няма по какъв начин да работи без обезпечаването освен на безвъзмездни проби, само че и да получи поддръжка за пунктовете, където те да се вършат.

През последните дни въпреки всичко бе сбъднат някакъв разговор сред бизнеса и властта. Ние направихме нашите взаимни отстъпки и постигнахме съответни сделки, които настояваме да се съблюдават! За да опитаме да оцелеем.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР