Конфедерацията на автобусните превозвачи: Имаме законно разрешен протест и абсолютно

...
Конфедерацията на автобусните превозвачи: Имаме законно разрешен протест и абсолютно
Коментари Харесай

Милтенова пред Tribune: По грозен и брутален начин нарушават конституционните ни права

Конфедерацията на автобусните превозвачи: Имаме законно позволен митинг и безусловно нелегално прекъсване на митинга
„ Ние още сме тук. Все още сме на входа на града. Имаме безусловно всички документи, които са нужни за митинга. Имаме законно позволен митинг и безусловно нелегално прекъсване на митинга от страна на ръководещите. По извънредно противен и жесток метод те нарушават конституционните ни права, нарушават се законите, настоящи в Република България. Изключително грозно! “ Това разяснява пред Tribune.bg Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Днес стотици камиони и рейсове излязоха на протестни шествия в цялата страна. В редица градове тежката техника мина в символ на митинг с гледище за понижаване на акциза на горивата и отсрочване на плануваното уголемение на ТОЛ системата.

В столицата обаче камионите и рейсовете останаха на входа на града на бул. Цариградско шосе, защото не бяха позволени от полицията да се придвижат към центъра.

„ На 18 май ще преустановим транспортите на пасажери и товари, безусловно всичко. Днес към този момент към нас се причисляват и сътрудниците от таксиметровия отрасъл. Така че, целият транспортен бранш ще излезе на 18. Вие виждате какъв брой сме мощни, какъв брой доста сме и през днешния ден. Между другото сега сътрудниците, които са извънредно възмутени от отношението към нас, пътуват от цялата страна към София. В момента пътуват сътрудници от Стара Загора, от Пловдив, от Благоевград, от Плевен. Тръгнаха в поддръжка на сътрудниците, които са на митинг в София “, уточни Магдалена Милтенова.

На въпрос дали счита, че ще имат пробив в връзката си с властта, тя отговори по този начин:

„ Още сутринта преди да е почнал митинга декларирахме, че нямаме някакви огромни упования поради провокативното отношение през вчерашния ден. Аз още през вчерашния ден споделих, че има някаква предумисъл в държанието на министър Събев. Това провокативно държание в действителност активизира целия отрасъл. Явно задачата е била през днешния ден да показват мощ и да покажат, че ние живеем в недемократична България в днешни времена, тъй като от началото на Прехода никой до момента не си е разрешил да ни забрани митинг, да ни спре митинг, никой до момента не си е разрешил да заплашва хората ни, а през днешния ден хората са били заплашвани от чиновници на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. На всички точки в страната, сега и в София, тук при нас, има кола на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. Снимат се камионите, снимат се рейсовете. Най-вероятно ще се опитат да ни репресират и с дейности като инспекции. Така че, връщаме се в едни много от дълго време забравени времена. Изключителна принуда има сега по отношение на нас “, безапелационна бе тя.

По думите на Милтенова излаз в тази обстановка е министърът на превоза и известията Николай Събев да си подаде оставката.

„ Министър Събев съобщи, че има секрети ограничения, които ще предотвратят митингите. Ако това са тайните ограничения, които те ползват, ограничения, работили във времето на фашизма, може би, мисля, че би трябвало да си подаде неотложно оставката “, сподели в умозаключение ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР