Кончината на футболната легенда Диего Марадона доминираше категорично на първите

...
Кончината на футболната легенда Диего Марадона доминираше категорично на първите
Коментари Харесай

Медиите по цял свят почетоха Марадона: Вече е в ръцете на Господ

Кончината на футболната легенда Диего Марадона доминираше изрично на първите страници на вестниците по целия свят, които си взеха последно довиждане с "Бога на футбола ". За доста от тях той ще бъде помнен постоянно освен с безграничния гений, а също по този начин и с може би най-спорния миг в историята на спорта - "Божията ръка " в мача от полуфиналите на Мексико 1986 против Англия.

Марадона умря в сряда от сърдечен удар. Той навърши 60 години единствено преди месец. "Господ е мъртъв ", написа френският ежедневник "Екип " на фотография на Марадона със синьо-бялото райе на аржентинската фланелка.

Британският "Таймс " пък написа, че Марадона "вече е в ръцете на Господ " и разгласява фотография от празненствата за международната купа от 1986. "Никога няма да имаш еднакъв ", написа аржентинският вестник "Кларин " със фотография на Марадона от стадион "Ацтека " в Мексико. За мнозина именитата десетка ще се помни освен с изявите си на терена, защото на доста места, най-много в родината си и в Неапол, той е издиган в фетиш.

Освен две международни трофеи с Аржентина, той има и две трофеи на Италия с Наполи, който ще прекръсти стадиона "Сао Паоло " на името на легендата си. "Марадона умееше да предава страстите си измежду хората. Това му качество се забелязваше и на терена. Благодарение на него той стана толкоз огромно име, каквото в никакъв случай не бяхме виждали ", написа Марсела Мора и Араухо за "Гардиън ". "Мундо Депортиво " пък избра една единствена дума, само че и най-употребяваната през днешния ден и през вчерашния ден - "Ad10s ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР