Комуникацията с хора с трудни характери е често срещан, но

...
Комуникацията с хора с трудни характери е често срещан, но
Коментари Харесай

5 начина за справяне с трудни характери на работното място

Комуникацията с хора с сложни характери е постоянно срещан, само че сложен аспект от динамичността на работното място.

Независимо дали става въпрос за конфликт на разнообразни гледни точки или стилове на другарство, умелото навигиране в тези взаимоотношения е от решаващо значение за поддържането на продуктивна среда.

Професионализмът изисква ефикасна връзка с сътрудниците макар спорните гледни точки или предизвикателното държание. Провеждането на диалози със комплицирани персони, като в същото време се поддържа почитание и открит разговор, е основен набор от умения в днешното работното място. Но от време на време това може да бъде извънредно мъчно.

От запазването на хладнокръвие при разгорещени борби до установяването на стандарти за взаимно почитание - Built In дава проект за справяне в обстановки, в които се сблъсквате с най-проблемните диалози на работното място.

Запазете хладнокръвие

Когато се сблъскаме с борба, естествено е да усещаме по какъв начин вътре в нас се надигат личната ни защитна реакция и яд, само че прочувственият метод единствено ще ескалира напрежението и ще докара до разрушителна замяна на нападки.

За да запазим балансиран професионализъм, даже когато сме предизвикани, е значимо да направляваме страстите си. Спокойното държание основава предпоставки за по-конструктивна връзка.

Подхождайте уравновесено, като говорите постепенно, отмерено и умерено, даже в случай че другият човек се държи нападателно. Сдържаното ви наличие ще му помогне да се успокои с течение на времето. Впускането в яростта на различен човек в никакъв случай не приключва добре. С самообладание и внимание можете да намерите най-мъдрия път напред.

Проявявайте съпричастност и разбирайте другите гледни точки

Проявата на съпричастност е неразделна част от ориентирането в връзката с предизвикателни хора. Истинското чуване и схващане на техните вероятности, претекстове и съществени терзания основава предпоставки за това, че другият човек се усеща изслушан и оценен, което води до по-открити диалози и в последна сметка до взаимно почитание.

Съпричастността към паниките и разочарованията отваря порти за намиране на решения. Поставете се на негово място, адресирайте терзанията му (дори и да не сте съгласни) и потвърдете, че желаете продуктивни резултати за всички.

Слушайте интензивно

Активното слушане ви разрешава да разберете по-добре главните настроения, които движат диалога. Отразяването на техните мисли признава тяхната позиция, демонстрирайки почитание и неприкритост към диалога.

Дори и в изискванията на противоречие, този метод слага основите на продуктивната връзка. Това значи подготвеност за разглеждане на разнообразни гледни точки и взаимно изследване на евентуални решения, като проправя пътя за по-приятелски и градивен разговор.

Търсете обща основа

Разпознаването на областите на единодушие обезпечава основа за съдействие, като предизвиква фокусирането върху решенията и дава съображение за ловко отдалечаване от разликите.

Наблюдавайте общия прогрес и взаимоотношенията, които пораждат взаимно схващане. Провеждайте брейнсторминг сесии за това по какъв начин съгласуването на напъните и потреблението на самостоятелните мощни страни може да усили общоприетите ограничения за триумф и за двама ви.

Установяване на граници

Асертивното, само че дипломатично справяне с неуважителното държание е основно за поддържане на уважителна среда. Твърдото, само че вежливо установяване на вярното отношение основава рамка, която подсигурява, че диалозите ще останат целенасочени, градивни и без несъответствуващ звук.

Спазването на тези граници основава удобна среда за логичен продан на отзиви, като в същото време резервира професионалните взаимоотношения.

Демонстрирайте с държанието си по какъв начин наподобява верният метод на връзка, даже и другите да не го вършат.

Няма по-подходящ миг от настоящия, с цел да приложите тези тактики. Трудните характери не са на път да изчезнат.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР