Комуникацията между децата и родителите е сложен процес. Понякога възрастните ...

Комуникацията между децата и родителите е сложен процес. Понякога възрастните

5 начина, по които родителите отдалечават децата от себе си

Комуникацията сред децата и родителите е комплексен развой. Понякога старите се отнасят към малките по този начин, като че ли те не са деца. Истината е, че децата понасят всичко – хубавите и лошите мигове, взаимоотношенията с сътрудника. Нашите дейности от време на време вършат по този начин, че те да се отдалечат от нас. Вижте по какъв начин родителите отдалечават децата от себе си.

Позволявате на настроенията ви да повлияят на връзките ви с децата

Родителите не трябва да крият своите страсти, само че е от значение да намерят метод да ги ръководят, да се опитат да се справят със стресовите положения. Децата са доста чувствителни към нашите настройки и настроения. Понякога са прекомерно малки, с цел да ни схванат, а и от нас се учат по какъв начин те самите да се справят с компликациите. Твърде доста напрежение може да докара до бурни реакции от ваша страна и в последна сметка този стрес да се трансферира върху децата. В дълготраен проект, те биха могли да стартират да ви заобикалят.

Когато се вършиме, че ги слушате

Децата са приказливи, имат доста за запитване и описване. Когато дойдат при вас, те чакат вашето внимание на 100 %. Това значи, не да им кажете, че ги слушате и да продължите да гледате в телефона си, тв приемника или да вършите нещо друго, а да им покажете, че са приоритет за вас. Само по този начин малките се учат да споделят страстите си.

Автор:

Източник: dnes.bg