Комуникацията е много важна, независимо дали става въпрос за лични

...
Комуникацията е много важна, независимо дали става въпрос за лични
Коментари Харесай

Езикът на тялото – подценяван фактор на интервюто за работа

Комуникацията е доста значима, без значение дали става въпрос за персонални или служебни връзки, като от ден на ден са хората, които стартират да й обръщат съществено внимание. Фактор, който обаче доста от тях подценяват, е езикът на тялото. В доста случаи той може да каже доста повече от думите и да ви помогне или попречи в диалога с даден човек.

Тялото ви може да издаде дали се чувствате удобно, дали сте нервозен или пък даже дали лъжете, когато говорите с някого. Затова се научете по какъв начин да владеете всяко едно придвижване или пък да разчитате вярно това, което прави вашият събеседник. Това важи в голяма степен и по време на изявление за работа. Тогава имате опция да спечелите бъдещия шеф с държанието си.  Как обаче да стане това?

Първото усещане

Вашето изявление стартира, незабавно щом влезете в постройката. Точно както би трябвало да се отнасяте с почитание към всички, които срещнете в  процеса на изявлението, по този начин е добре да излъчвате убеденост и улегналост от самото начало.

Когато влезете в офиса и се свържете със, секретар, защита или с който и да е, се уверете, че поддържате мощен зрителен контакт и се представете с убеденост. Ако в началото сте били отведени до място за изчакване, избягвайте нормалното по дифолт прегърбване над телефона. Този тип език на тялото може елементарно да се преведе като досада. Вместо това седнете изправени в комфортна позиция, до момента в който чакате. Когато срещнете интервюиращия, изправете се и се представете с топла и откровена усмивка, както и здрависване, в случай че несъмнено, обстановката с пандемията към този момент го разрешава.

Внимавайте с облеклото

Дискомфортът е различен проблем, който може да бъде доста разсейващ, както за вас, по този начин и за интервюиращия. Купуването на прекрасен чифт нови обувки или колан, който да подхожда на вашия стайлинг, може да ви се стори чудесна концепция, само че в случай че дрешникът ви кара да се тревожите, помислете дали да не изберете по-стара, само че надеждна алтернатива. Ако се намествате прекомерно постоянно на стола си от стеснение, може да изпратите неверен сигнал и това да сътвори спънки в процеса на цялото изявление.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР