Комуникационна кампания София общува стартира Столична община за европредседателството ни.

...
Комуникационна кампания София общува стартира Столична община за европредседателството ни.
Коментари Харесай

София става So... с Бистришките баби и ротондата Свети Георги

Комуникационна акция " София поддържа връзка " започва Столична община за европредседателството ни. Тя включва система за пешеходна ориентировка, за ориентировка в градския превоз и образна - за създаване на разпознаваем облик на столицата ни. 

Кампанията бе показана от основния проектант на София Здравко Здравков, Малина Едрева, ръководител на комисията по просвета в Следствен отдел към окръжна прокуратура и специалисти, работили по плана. 

Пешеходна ориентировка

В средата на януари в центъра на София ще бъдат сложени 40 осведомителни обекти - те ще са огромен и дребен тотем и дирек с табели. Видът им е създаден след анкета с 200 български и задгранични посетители на столицата, които идват готови - знаят кои забележителности желаят да посетят, само че не и по какъв начин да стигнат до тях. Проблем е и езиковата преграда. Затова в този момент ще се слагат тотемите с пешеходно дребосъче най-отгоре. От тях ще излиза наяве на кое място се намира човек, коя забележителност е в съответната обозначена посока, нейният номер на разположената по-ниско карта, както и пиктограми на забележителностите. 

Новите табели ще са двуезични, кафяви на цвят, сложени върху железни структури, а горната им част ще е със светлоотразително фолио, с цел да се вижда ясно и вечер, изясни Филип Бояджиев. 

Системата за ориентировка в градския превоз също става двуезична. В светлосиньо ще са тролейбусните линии, в оранжево - трамвайните, а в алено - автобусните. Отгоре ще бъде изписана спирката, нейния номер, типовете превоз, които минават през нея, номерата на линиите и посоката на придвижване. По искане на интервюираните на всяка спирка ще бъде изписан целият маршрут на съответната линия - в сиво ще са към този момент отминатите спирки, в алено - тази, на която сме, а в синьо - идните. Показана е и връзката с метрото, където има такива. Предстои да се вкара и QR код на всяка спирка, който да дава моментална информация. 

Първите две букви от името на града на латиница - " So " (толкова) са акцент във визуалната кампания с шест послания. Те са So green Sofia, So welcoming Sofia, So united Sofia, So innovative Sofia, So creative Sofia и So ancient Sofia. Посланията са в нюансирани цветове на герба на София и ще бъдат сложени на билбордове на летището, в центъра, на входовете на града, на метростанции и др. 

На билбордовете с надпис " So ancient Sofia " e изобразена ротондата " Св. Георги ", а на този с надпис " So welcoming Sofia " - Бистришките баби с баница в ръце. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР