Компютрите и таблетите стават все по-важна част от обучението в

...
Компютрите и таблетите стават все по-важна част от обучението в
Коментари Харесай

Оглупяват ли децата от компютрите?

Компютрите и таблетите стават все по-важна част от образованието в клас.

По информация на Организация на обединените нации 46,7% от учениците в началното учебно заведение имат достъп до компютри,

в Европейски Съюз са даже 98 на 100. Но не всички откриватели застъпват мнението, че потреблението на компютри в образователния развой в действителност е преимущество.

Професорът по медийна доктрина от университета в Офенбах Ралф Ланкау споделя:
„ Таблетите и преносимите компютри не вършат децата по-умни, а по-глупави “.
Той засяга съответно дребните деца на възраст до 10-11 години. Ланкау е един от 40-те учени, стартирали петиция, в която показват загрижеността си по отношение на въздействието на цифровите технологии върху развиването на децата.

Те желаят мораториум върху дигитализацията в немските учебни заведения и детски градини за всички ученици на възраст от 4 до 11 години.

„ Не става дума за възбрана на цифровата техника, а за връщане към задачата да се преподава “, показва Ланкау. Според него сегашната просветителна система не се концентрира задоволително върху развиването на самостоятелните ползи и склонности, както и върху обществените качества на децата.

Медийният теоретик счита, че осведомителните технологии и икономическите обединявания от 40 години насам предопределят това, което се случва в учебните заведения, без да се обръща задоволително внимание на потребностите на съответното учебно заведение в съответното обитаемо място.

Идеите на Ланкау и неговите сътрудници обаче не се натъкват на огромно схващане. За просветителната експертка Мария Хациджани мненията на Ланкау са израз на остаряла и враждебна по отношение на техниката наклонност. „ Хората вършат сходни забележки във връзка с компютрите още от 1990-те години насам и изпадат в суматоха всякога, когато на пазара излезе нова технология. Още преди 2500 години Сократ споделя, че записването на нещата ни кара да забравяме по-лесно. “

Но какъв брой нездравословно за децата е потреблението на компютрите в действителност? Дали това не е единствено изказване на възрастните, които желаят да отделят децата от екраните, или опасенията в действителност са основателни? Експертът по киберсигурност Пракаш Ранганатан споделя, че научните знания във връзка с отражението на цифровите технологии върху развиването на децата не са еднопосочни.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР