Компютърният учен, автор на редица технологични прогнози, изобретател и футурист

...
Компютърният учен, автор на редица технологични прогнози, изобретател и футурист
Коментари Харесай

Учен посочи годината, когато хората ще придобият безсмъртие – няма да повярвате колко е близо

Компютърният академик, създател на редица софтуерни прогнози, откривател и футурист Реймънд Кърцвейл интензивно разгласява своите предсказания и калкулации в обществените мрежи през последните години. Най-новата му прогноза обаче накара даже скептиците да се замислят. 



Според 75-годишния специалист по осведомителни технологии, до 2029 година изкуственият разсъдък ще придобие независимо схващане, а до 2045 година хората ще могат да свържат съзнанието си с него. Това ще докара до 10 пъти по-бърза мозъчна активност и непрекъсната връзка с компютрите по света. С други думи, човешкото схващане ще стартира да живее в дигитален формат. 



Тази прогноза звучи много плашещо за мнозина. Всъщност през последните няколко години изкуственият разсъдък в действителност се развива доста бързо и всяка година става „ по-богат “ на познания.

Но Кърцвейл приказва и за друго достижение на човечеството – безсмъртието. Ученият е уверен, че до 2030 година хората ще се научат да удължават живота си с година или повече, с помощта на нанороботи, които ще защищават от заболявания.

„ Нашият софтуерен и медицински прогрес ще се усили дотам, че роботиката – той ги назовава „ наноботи “ – ще работи за възобновяване на телата ни на клетъчно равнище, предотвратявайки развиването на заболявания и процесите на стареене. Всичко това, с помощта на непрекъснатата работа на учените в региона на роботите “, отбелязва Реймънд в изявление за lifeboat.com.

Истината е, че изкуственият разсъдък решително навлиза все по-дълбоко в живота ни. В допълнение към обстоятелството, че той бързо намира отговори на всеки въпрос, той също по този начин е кадърен даже да композира музика, да рисува, да оказва помощ при решаването на проблеми и даже да избира име за още нероденото ви дете. Как ви звучи всичко това?



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР