Компютърните системи на транспортната администрация на Ню Йорк станаха жертва

...
Компютърните системи на транспортната администрация на Ню Йорк станаха жертва
Коментари Харесай

Поредна кибератака в САЩ - този път удариха метрото

Компютърните системи на транспортната администрация на Ню Йорк станаха жертва на , осъществена от хакери, които може да са свързани с управляващите на КНР, осведоми ТАСС. Според първичната информация, нападателите не са съумели да получат достъп до системите , виновни за придвижването на вагоните на метрото, тъй че нищо не заплашва сигурността на пътуващите .
Посочва се, че хакерите също не са получили достъп до персоналната информация на ползвателите на метрото . Според изчисленията на управлението, хакерите са съумели да обхванат в три от 18-те компютърни системи за надзор. Отбелязва се, че вредите от кибер случая са незначителни. Американското министерство на вътрешната сигурност, което проверява случая, отхвърли да разяснява тази информация.
 Постепенно се възвръщат доставките на гориво в Съединени американски щати, след хакерската атака Постепенно се възвръщат доставките на гориво в Съединени американски щати, след хакерската атака
Операторът Colonial Pipeline отвори изцяло своята тръбопроводна система след съвсем седмица застой, породен от хакерска атака. Това се пос...
Това не е първият случай на хакерски атаки против огромни инфраструктурни уреди в Съединени американски щати, приписвани на задгранични хакери. В началото на май нападателите проникнаха в системите на американската тръбопроводна компания Colonial Pipeline. Кибератаката е осъществена благодарение на вирус, който попада в компютърна система, краткотрайно блокира нейната работа и криптира данни, до момента в който жертвата не заплати избрана сума. Хакът сковава системата на компанията за няколко дни, която транспортира към 45% от употребяваното гориво на Източното крайбрежие на Съединени американски щати. Colonial Pipeline заплати на хакерите 4,4 милиона $, с цел да си възвърнат достъпа до техните данни.
На 31-ви май пък месопреработвателната компания JBS разгласи, че компютърните мрежи на нейните подразделения в Северна Америка и Австралия са били атакувани хакерски атаки. Според Белия дом JBS е декларирал, че зловредният програмен продукт е употребен от незаконна организация, която съгласно компанията може да се намира в Русия .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР