Компромисите за съставяне на правителство си струваха заради завръщането на

...
Компромисите за съставяне на правителство си струваха заради завръщането на
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Бюджетът не е много рестриктивен по отношение на заплатите

" Компромисите за сформиране на държавно управление си костваха поради завръщането на България в евро-атлантическия път, поради това, че ще станем очевидци евентуално и на приемане в Шенген, и в еврозоната, ще си реформираме армията и специфичните служби, ще се осъществя конституционната промяна на прокуратурата. Това е голям риск, който сме поели, ще забележим дали ще бъде оневинен ", сподели пред Ивайло Мирчев, народен представител от ПП-ДБ.

И добави, че е извънредно значимо бюджетният недостиг да влезе в границите на 3%, както извънредно значимо е и покачването на заплатите.

" Трудно е всички да бъдат задоволени, това ще провокира несъмнено възмущение. Страната има ясни цели. Бюджетът не е доста рестриктивен във връзка с заплатите ".

Той разяснява възможната продажба на оборудването за АЕЦ " Белене " на Украйна:

" Белене " в никакъв случай не е бил вероятен план. А през днешния ден - безусловно неосъществим, Русия е под наказания. Освен това там е земетръсна зона и на такава не може да се строи атомна електроцентрала. Въпреки това има едно корпоративно енергийно лоби, което продължава да упорства за " Белене ". Ние имаме копче, нямаме балтон. Украинците имат балтон, нямат копче ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР